Hollandalı Gazeteci Özür Dilemek İçin Alanya'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Gazeteci Özür Dilemek İçin Alanya'ya Geldi

Geçen Günlerde Muğla Kleopatra Plajı'nda Denize Girilmesinin Yasaklanması Üzerine Plajları Karıştırarak "Alanya Kleopatra Plajı'na Girmek Yasak" Haberini Yapması Nedeniyle Tepki Toplayan Ad Niews Media Gazetesi Muhabiri Marc Guillet, 3800 Kilometre Katederek Alanya'ya Geldi.

07.10.2007 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen günlerde Muğla Kleopatra Plajı'nda denize girilmesinin yasaklanması üzerine plajları karıştırarak "Alanya Kleopatra Plajı'na girmek yasak" haberini yapması nedeniyle tepki toplayan AD Niews Media Gazetesi Muhabiri Marc Guillet, 3800 kilometre katederek Alanya'ya geldi.

Alanya'da bir saat kaldıktan sonra tekrar havaalanına giden Marc Guillet, gece yarısı geç saatte olsa bile Kleopatra Plajı'na giderek, "Tüm Alanyalılar ve gazetecilerden özür diliyorum. 27 yıllık gazetecilik hayatımda ilk kez bir haberimi tekzip ettirdim. Bu nedenle özür dilemek için Alanya'ya geldim" dedi.

Hollanda'nın en büyük tirajlı gazetesi Algemeen Dagblad, plajları karıştırarak haberi Alanya Kleopatra Plajı'nda güneşlenme yasağı diye okuyucularına duyurmuştu. Bunun üzerine Alanya'da Hollanda vatandaşlarına yönelik yayın yapan Dutchtalk Dergisi sahibi Leonie Kılıç ve Fuat Kılıç, Algemeen Dagblad gazetesine mail atarak haberin yalan olduğunu bildirmişlerdi. Bunun üzerine yapılan telefon görüşmelerinin ardından haber araştırıldıktan ve haberi yapan muhabir Marc Guillet ile görüşüldükten sonra tekzip

edileceğini söylediler. Haber daha sonra tekzip edildi. Haberi yapan muhabir Marc Guillet yaptığı yanlışlıktan dolayı özür dilemek amacıyla Alanya'ya geldi. Gazeteye haberin yalan olduğuna dair mail gönderen Fuat Kılıç'ın iş yerine gelen Marc Guillet, hata yaptığını ve 27 yıllık gazetecilik hayatında ilk kez bir haberinin tekzip edildiğini söyledi. Alanyalı gazetecilerin bu konuda sorularını cevaplayan Marc Guillet, şunları söyledi: "Daily News Gazetesi'nin manşetinde ünlü bir plaj sahili olduğunu ve

turistlere girme yasağı olduğunu okudum. Bu bana çok ilginç geldi. Kendi çabamla araştırmaya başladım. Google arama motoruna girerek 'Kleopatra Plajı Türkiye' yazdım. Karşıma çok sayıda bu isimde plaj çıktı. Alanya'daki plajın en büyük Kleopatra Plajı olması beni yanılttı. Sitelerden aldığım bilgilere dikkat etmeden haber yapmam beni yanılttı. 27 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir hata yaptım. Herkesten çok özür diliyorum."

Haberin ertesi günü tekzip edildiğine dikkat çeken Guillet, "Siz Alanyalı gazetecilerden de etiğe uymadığım için ayrıca özür diliyorum. Sizin vasıtanızla tüm Alanyalılardan özür dilediğimi mutlaka iletin."

Guillet, şehir dışında bulunması nedeniyle Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ile telefonla görüşerek hata yaptığını ve halkı yanlış bilgilendirdiği için özür diledi. Daha sonra Alanya'daki Kleopatra Plajı'nı görmek isteyen Guillet, gazetecilerle birlikte Kleopatra Plajı'nı gezdi. Kumsalda kumu avuçlayarak kameralara gösteren Guillet, "Gerçek Kleopatra Plajı burası. Harika kumu var. Burası Alanya'nın dünyaca ünlü Kleopatra Plajı, turistlerin denize girmesi yasak değil. Ben bir hata

yaptım sizleri yanlış bilgilendirdim çok özür dilerim" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Gazeteci Özür Dilemek İçin Alanya'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement