Hollywood'da Yılın İlk Sinema Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Hollywood'da Yılın İlk Sinema Ödülleri Sahiplerini Buldu

"The Imitation Game" filmi, 18. Hollywood Film Ödülleri'nde dört dalda ödüle layık görüldü.

15.11.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema dünyasının kalbi Hollywood'da bu yılki ödül sezonu, 18. Hollywood Film Ödülleri töreniyle başladı.

Los Angeles'taki Hollywood Palladium'da düzenlenen ve ünlü şarkıcı Queen Latifah'ın sunuculuğunu yaptığı törene, dört dalda ödüle layık görülen "The Imitation Game" filmi damgasını vurdu.

Ünlü matematik dehası Alan Turing'in hayatının anlatıldığı "The Imitation Game", 28 Kasım'da ABD'de gösterime girecek. Filmde II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin şifreli haberleşmelerinin kodlarını çözen Alan Turing'i Benedict Cumberbatch canlandırıyor.

Törende "En İyi Film Ödülü" David Fincher'ın yönetmenliğini, Ben Affleck'in de başrolünü üstlendiği "Gone Girl" filmine, "En İyi Yönetmen Ödülü" de "The Imitation Game" filmiyle Morten Tyldum'a verildi.

"The Imitation Game" filmindeki performansı ile Cumberbatch, "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"ne layık görülürken "Still Alice" filminde başrolü üstlenen Julianne Moore, geceden "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" ile ayrıldı.

Törende "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü", "The Judge" filmiyle Robert Duvall'a, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü" de "The Imitation Game" filmiyle Keira Knightley'a takdim edildi. Steve Carell ve Channing Tatum'un başrollerini paylaştığı "Foxcatcher", "En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü"ne layık görüldü.

Gecede Shailene Woodley, "The Fault in Our Stars" filmindeki performansıyla "Ümit Vadeden Kadın Oyuncu Ödülü"ne, Eddie Redmayne de "The Theory of Everything" filmindeki oyunculuğuyla "Ümit Vadeden Erkek Oyuncu Ödülü"ne layık görüldü.

"Ümit Vadeden Yönetmen Ödülü" ise ABD'yi baştan başa kat eden cesur bir kadının öyküsünü anlatan "Wild" filminin yönetmeni Jean-Marc Vallee'ye verildi. Vallee, ödülünü filmin başrol oyuncusu Reese Witherspoon'un elinden aldı.

"En İyi Senaryo" Ödülünü, eşi kayıplara karışan bir adamın yaşadıklarını anlatan "Gone Girl" filmiyle Gillian Flynn alırken, "En İyi Şarkı Ödülü"nü, Papağan Mavili'nin maceralarını anlatan "Rio 2" filminden "What Is Love" kazandı.

Türkiye'de "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin" adıyla gösterime giren "How To Train Your Dragon" serisinin ikinci filmi, gecede "En İyi Animasyon Filmi" ödülüne layık görüldü. Ödülü takdim etmek için sahneye çıkan Jennifer Lopez'in dilinin sürçüp "How to 'Drain' Your Dragon  (Ejderhanı Nasıl Kurutursun)" demesi, gülüşmelere neden oldu

"En İyi Belgesel Ödülü" ise Mike Myers'in "Supermensch: The Legend of Shep Gordon" filmine verildi. Ödülü takdim eden ünlü oyuncu Johhny Depp'in konuşmasının küfür ettiği için biplenmesi, gecenin en çok konuşulan anlarından biriydi.

Hollywood'un efsanevi oyuncularından Michael Keaton, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görüldü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hollywood'da Yılın İlk Sinema Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement