Hollywood'un Kapısını Jeneriğiyle Araladı - Son Dakika
Yerel

Hollywood'un Kapısını Jeneriğiyle Araladı

Sultan Çoğalan - Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Doğan Can Gündoğdu'nun, yaz aylarında gösterime girecek "Batman" serisinin üçüncü filmi için hazırladığı jeneriği, 1,5 haftada 270 bin kişi izledi.

12.02.2012 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultan Çoğalan - Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Doğan Can Gündoğdu'nun, yaz aylarında gösterime girecek "Batman" serisinin üçüncü filmi için hazırladığı jeneriği, 1,5 haftada 270 bin kişi izledi. Jeneriğin büyük ilgi görmesi üzerine Gündoğdu'ya Hollywood'dan, 2013'te gösterime girmesi planlanan bir başka filmin jeneriğini yapması için teklif geldi.

AA muhabirine açıklama yapan Gündoğdu, çocukluğundan bu yana görsel sanatlara ilgisi olduğunu ve 10 yaşından bu yana da anne ve babasının teşvikiyle kısa metrajlı filmler çektiğini ifade ederek, hazırladığı jeneriğin hikayesini anlattı.

20 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Gündoğdu, dijital video süreçleri dersinde Prof. Dr. Güven Çatak'ın daha önceden çekilen bir film üzerinden yeni bir jenerik hazırlanmasıyla ilgili bir proje yapmalarını istediğini, yaklaşık 3 hafta önce başlayan proje kapsamında, kendisinin biraz da risk alarak çocukluğundan bu yana hayranı olduğu ve romanlarını okuduğu "Batman"ın üçüncü serisinin jeneriğini çekmeye karar verdiğini dile getirdi.

Gündoğdu, gösterime girmeyen bir filmin jeneriğini hazırlamasının ilk zamanlarda hocasında rahatsızlık yaratsa da, ikna ettiğini kaydederek, "Bu benim için de bir bilinmezlikti. Çünkü film hakkında hiç bir bilgi yoktu, sadece kötü karakterin kim olacağına dair bir bilgi mevcuttu. Bu da tamamen filmden sızmış bilgilerdi" dedi.

-Buz, cam, bıçak ve ip-

Film jeneriklerinin 2 veya 2,5 dakika arasında değiştiğini belirten Gündoğdu, hızlı ve yoğun bir çalışma süreciyle, kendisinin de 2 günde jeneriği hazır hale getirdiğini söyledi.

Gündoğdu, "Montaj teknikleri üzerine de çalışıyorum. Jenerikte yaptığım montaj tekniği David Fincher adlı yönetmenin tekniğine oldukça yakın" dedi.

Hazırladığı jeneriğin bazı internet sitelerinde "Fincher, Batman çekseydi nasıl olurdu-" diye bir haberle başlık olduğunu da ifade eden Gündoğdu, "Bu da benim için sevindirici oldu" diye duygularını ifade etti.

Jenerik için yaptığı hazırlıkları da anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Jenerikte kullandığım malzemeler, mutfağımda yarattığım ürünler. Konsept olarak buz temasını seçtim, çünkü buz güçlü bir ögedir. Filmdeki kötü karakteri simgelemesi adına ön plana çıkardım. Malzemeler, buz, cam fanus, bıçak ve ip. Bunları harmanlayarak 2 gecemi alacak şekilde mutfak masasında ürettim. Gazete baskıları tasarladım. Gazete kağıtlarından ve yeni çıkacak filmin set fotoğraflarından faydalandım. Tüm görüntüler set fotoğrafları, ama ben onlara katil sanki onları izliyormuş, onlar hakkında bilgi topluyormuş izlenimi verdim."

-Oscarlı süpervizörden tebrik-

Jeneriği hazırladıktan sonra videoyu sosyal paylaşım sitelerine göndereceğini hocasına aktardığını belirten Gündoğdu, bunun üzerine internetten videoyu ekledikten sonra önemli bir film sitesine gönderdiğini kaydetti.

Gündoğdu, şunları söyledi:

"İnternet sitesinde yayınlanmasını umuyordum. Ama çok da beklenti içinde değildim. Siteye videoyu mail attım. İlk olarak haber olarak sitelerine bıraktılar. 2 gün içinde 100 bin kişilik izlenme sayısına ulaştı. 1,5 hafta içinde de 270 bini buldu. Onun dışında birçok film, tasarım ve sinema sitelerinde ilk haber oldu. Sosyal paylaşım alanı olan twitter üzerinden de paylaşımlarda bulunuldu. Videoyu paylaşanlardan biri de benim jeneriğini yaptığım 'Batman' filminin serilerinden olan 'The Dark Knight Rises (Kara Şövalye'nin Yükselişi)' filminin görsel efekt süpervizörü Paul Franklin'di. Franklin, aynı zamanda Oscar sahibi bir kişidir. Franklin, videomu 'Oldukça etkileyici ve harikulade bulduğunu' ekleyerek paylaştı. Franklin'e twitter üzerinden ulaştım. Kendisine,

'İleride şirketinizde çalışmak en büyük hayalim' dedim. O da bana 'Biz her zaman yetenekli insanlara açığız. Çok hoş haber, zaman kaybetmeden başvur' diye cevap yazdı" şeklinde konuştu.

Ailesinden, arkadaş ve üniversite çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını, üniversitesinin iletişim fakültesi dekanının da bizzat kendisini arayarak tebrik ettiğini dile getiren Gündoğdu, Singapur, Toronto, Londra ve en önemlisi olarak Los Angeles'tan yani sinemanın kalbi olan Hollywood'tan yaklaşık 20 teklif aldığını kaydetti.

Jeneriğinin bu kadar ilgi çekeceğini umduğunu, ancak bir teklif geleceğini tahmin etmediğini ifade eden Gündoğdu, çünkü Batman filmi hakkında bir bilgi bulunmadığı için onunla ilgili yapılacak bir videonun oldukça dikkat çekeceğini tahmin ettiğini söyledi.

-Hollywood'un kapısını araladı-

Hollywood'dan aldığı tekliflerden birinin 2013'te gösterime girmesi planlanan bir filmin jeneriğinin hazırlanması olduğunu dile getiren Gündoğdu, yaklaşık 1 hafta önce şirket ile gizlilik anlaşması yaptıklarını anlattı.

Gündoğdu, filmin senaryosunu kendisine gönderdiklerini, ancak gizlilik gereği filmin konusunu anlatamayacağını belirterek, filmin tek tasarımcısı olarak çalışacağını ifade etti.

Doğan Can Gündoğdu, yine ABD'den bir televizyon şirketinin de çalışmalarını görmek istediğini kaydederek, şu aşamada somut bir adımın gerçekleşmediğini, ancak olumlu gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi.

Gündoğdu, "Hollywood, ilk hedeflerimden biriydi. Oradan başlangıç yapmak iyi oldu. Bu şekilde Hollywood'un kapılarını aralamış oldum. En büyük hayalim oraya gitmek. Hayallerin gerçekleşmesi zor değilmiş. Bunu anladım. Ailem de bu habere çok sevindi, zaten onlar beni küçüklüğümden beri bu yönde çok teşvik etti" dedi.

Gündoğdu, okulunu bitirdikten sonra da gelecek teklifleri en iyi şekilde değerlendireceğini sözlerine ekledi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hollywood'un Kapısını Jeneriğiyle Araladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement