Home Investor, Mütekabiliyette Yatırımcı ve Gurbetçiye Yol Gösterecek - Son Dakika
Ekonomi

Home Investor, Mütekabiliyette Yatırımcı ve Gurbetçiye Yol Gösterecek

Home Investor Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Arslan, yabancıya mülk satışını kolaylaştıran mütekabiliyet yasası ile birlikte yatırım danışmanlık şirketi Home Investor'un kurulduğunu, böylelikle konut projelerinin...

04.07.2012 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Home Investor Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Arslan, yabancıya mülk satışını kolaylaştıran mütekabiliyet yasası ile birlikte yatırım danışmanlık şirketi Home Investor'un kurulduğunu, böylelikle konut projelerinin pazarlanmasının yanı sıra, yabancı yatırımcı ile gurbetçiye hizmet vereceklerini söyledi Türkiye'de mütekabiliyet ilkesi gereği emlak satın almak isteyen yabancı yatımcılar ile gurbetçilere, bu alanda hizmet vermek amacıyla,Home Investor Yatırım Danışmanlığı Şirketi kuruldu. Home İnvestor Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Arslan, yabancıya mülk satışını kolaylaştıran mütekabiliyet yasası ile birlikte yatırım danışmanlık şirketi Home Investor'un kurulduğunu, böylelikle çeşitli konut ve devre mülk projelerinin pazarlanmasında hizmet vererek, yabancı yatırımcı ile gurbetçiye mülk satışındaki boşluğu doldurmak istediklerini söyledi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, yatırım danışmanlık şirketi Home Investor'un, konut projelerinin yurt içi ve yurt dışında satış ve pazarlama ağı kurmasından fizibilite çalışmasına, tanıtımından marka değeri araştırmasına kadar pazarlamanın tüm süreçlerinde rol alacağını belirtti. Bugüne kadar çeşitli konut ve devre mülk projelerinin yönetim ve pazarlama süreçlerinde rol aldıklarını vurgulayan Arslan, şimdi yatırım danışmanlık şirketi Home Investor ile pazarlamada daha kurumsal bir çizgide hizmet vereceklerini, esas itibariyle yabancı yatırımcı ile gurbetçilere mülk satışındaki boşluğu doldurmaya aday olduklarını açıkladı.

-"MÜTEKABİLİYETTE PAZARLAMA AYAĞI EKSİK"-

Yasemin Arslan, mütekabiliyet düzenlemesinin, arzı yoğun olan konut pazarının umudu konumuna geldiğini, ancak çıkış mantığı çok doğru olan bu düzenlemenin pazarlama ve satış ayağının eksik kaldığına dikkat çekti. Arslan, mütekabiliyetle ilgili olarak, şunları söyledi:

"Birçok firma, projesini yurtdışına nasıl pazarlayacağını ve kime pazarlayacağını bilmiyor. Kendilerine yurtdışından talep geldiğinde nasıl değerlendireceğini de bilmiyor. Yatırımcıya uygun doğru projeyi bulmak kadar hukuki süreci yönetmek de önemli. Pek çok konut üreticisi de yasa çıktı, yatırımcılar gelip bizi bulacaklar zannediyorlar. Ama bu doğru değil. Gayrimenkul konusunda kurduğumuz ilişkiler ve network bize gösterdi ki, Türk müteahhitleri inşaat teslimi, malzeme ve işçilik kalitesi gibi pek çok konuda uluslararası alanda başarılı. Bunların bir araya gelmesine rağmen Türkiye'de gayrimenkul fiyatları da pek çok ülkeye göre daha ekonomik. Yani pazar, yabancı alıcı çekmeye çok müsait. Çünkü kaliteli konutu en uygun fiyata sunan belki de tek ülke Türkiye. Öte yandan, sadece kaliteli konut vaat etmiyor ülkemiz. Aynı zamanda yabancı yatırımcının bulamadığı güneşi, denizi ve iklimi de sunuyor. Gelişmiş bankacılığımızı da eklersek, Türkiye gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı için en cazip ülke."

-"İRAN, AZERBAYCAN VE KAZAKİSTAN YATIRIM YAPACAK DOĞRU PROJELERİ ARIYOR"-

Arslan, İran, Azerbaycan, Kazakistan gibi ülkelerdeki yatırımcıların yatırım yapabilecekleri doğru projeleri aradıklarına işaret ederek, bu ülkelerin Türkiye'de yatırım yapmaya çok hevesli olduklarını söyledi. Bu ülkelerin yatırımcıları ile doğru ve kalıcı ilişkilerin acilen kurulması gerektiğine dikkati çeken Arslan, "Yine gurbetçi Türkler de hala konut pazarlamasında Türkiye'deki konutların en iyi alıcıları konumunda bana göre. Ama satış yapmak isteyenlerin onlara ulaşması gerekiyor. İşte biz bu noktada projeye özgün çalışmalarımızla Türkiye'deki projelerin yurtdışına açılmalarına öncülük etmeye hazır durumdayız" dedi. Şu anda önde gelen konut markalarının bile yurtdışı pazarlama ve satış kanallarının hazır olmadığını öne süren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi satış yapalım deseler adım atmaları zaman alacak. Biz ise onlara yurtdışı ortaklarımız, yabancı yatırımcılarımız, yurtdışı ağımız ve konuyu bilen uzman hukuk ekimizle birlikte hazır bir altyapı sunarak zaman kazandıracağız, onların rekabette öncelik almalarına yardımcı olacağız. Sadece yurtdışı değil yurtiçi pazarlamasında da varlığımız zaten devam ediyor." - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Home Investor, Mütekabiliyette Yatırımcı ve Gurbetçiye Yol Gösterecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement