Hong Kong'da eli sopalı kişiler göstericilere saldırdı: 36 kişi yaralandı - Son Dakika
Dünya
BBC

Hong Kong'da eli sopalı kişiler göstericilere saldırdı: 36 kişi yaralandı

Hong Kong\'da eli sopalı kişiler göstericilere saldırdı: 36 kişi yaralandı

Hong Kong'da binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşünün ardından evlerine dönen göstericilere Yuen Long bölgesinde bulunan bir tren istasyonunda eli sopalı ve beyaz tişört giymiş kişiler tarafından düzenlenen saldırıda en az 36 kişi yaralandı.

22.07.2019 04:49  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hong Kong'da binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşünün ardından evlerine dönen göstericilere Yuen Long bölgesinde bulunan bir tren istasyonunda eli sopalı ve beyaz tişört giymiş kişiler tarafından düzenlenen saldırıda en az 36 kişi yaralandı.

Pazar günü binlerce gösterici, düzenledikleri yürüyüşün ardından Çin'in Hong Kong'daki idare binasına doğru ilerlemiş; göstericilerin binaya yumurta atıp duvarlarına slogan yazması üzerine polis müdahalede bulunarak göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Yaşanan bu arbedenin ardından evlerine dönen göstericilere, Yuen Long'daki tren istasyonunda beyaz tişört ve beyaz kasklı kişiler sopalarla saldırdı.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde saldırganların yürüyen merdivenlerde, platformlarda ve tren vagonlarında olan kişilere şiddetli bir şekilde saldırdığı görülüyor.


Yerel medyanın haberlerine göre bu saldırılarda en az 36 kişi yaralandı.

Yuen Long, asıl eylemlerin düzenlendiği merkeze uzakta bulunan bir bölge.


Hong Kong yönetimi yaptığı açıklamada bu saldırıları kınadıklarını ve kolluk kuvvetleri tarafından bu konu hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Hong Kong polisi de bazı kişilerin Yuen Long istasyonu platformlarında saldırıya uğradıklarını ve bunun sonucunda yaralananlar olduğunu aktardı.

Sosyal medyadaki kimi kullanıcılar ise polisin olay sırasında ortalıkta olmamasını ve müdahale etmemesini eleştirdi.

Beyaz giyinen kişilerin hangi gruba ait olduğu bilinmemekle birlikte kimileri hükümet adına hareket ettiklerini iddia etti.





Çin: Hoşgörülemez

Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesine ilişkin tartışmalı yasa tasarısı nedeniyle Haziran ayında gösteriler düzenlenmeye başlamıştı. Her ne kadar bu yasa tasarısı askıya alınsa da göstericiler Çin'in 'boyunduruğuna karşı çıkmak amacıyla' protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor.

Hong Kong, "iki sistem, tek devlet" ilkesi altında yönetilen eski bir İngiliz sömürgesi.

Bu yarı özerk bölge, İngiltere'nin 1842'de başlayan sömürge yönetimi sonrası 1 Temmuz 1997'de yeniden Çin'in hakimiyeti altına girdi; ancak Hong Kong halkının kendi yasaları ve sivil özgürlükleri bulunuyor.





Göstericilerin Çin'in merkezi hükümet binasına saldırması üzerine Çin devlet ajansı Xinhua yayımladığı başyazıda, Çin'in ulusal amblemine saldırı düzenlenmesinin hoşgörülmeyeceğini belirterek 'bu yasa dışı davranışların ne Çinliler ne de Hong Kong'lular tarafından kabul edilemeyeceğini' aktardı.

Hong Kong'da Cumartesi günü ise polis ve hükümeti desteklemek amacıyla binlerce kişinin katıldığı bir karşıt gösteri düzenlendi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Hong Kong'da eli sopalı kişiler göstericilere saldırdı: 36 kişi yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

BBC

Advertisement