Hong Kong'daki protestolar "Trump bizi kurtar" pankartlarıyla devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Hong Kong'daki protestolar "Trump bizi kurtar" pankartlarıyla devam ediyor

Hong Kong\'daki protestolar "Trump bizi kurtar" pankartlarıyla devam ediyor

Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı geri çekilmesine rağmen eylemciler, taleplerinin karşılanmadığını belirterek protestolara devam ediyor. Eylemcilerin, 'Başkan Trump, lütfen Hong Kong'u kurtar' pankartları dikkat çekti.

15.09.2019 12:59  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı geri çekildi. Ancak eylemciler, taleplerinin karşılanmadığını belirterek, polis yasağına rağmen protestolara devam ediyor.

Eylemciler, polisin bugün yapılması planlanan protestoları yasaklamasına rağmen sokaklara döküldü. Protestoların merkezi bugün, lüks alışveriş merkezlerinin bulunduğu Causeway Körfezi oldu.

Hong Kong'daki protestolar

BELLİ NOKTALARA TOMA KONUŞLANDIRILDI

Binlerce eylemcinin, 'Hong Kong için zafer' sloganları attığı belirtilirken; polisin sokaklarda belirli noktalara TOMA konuşlandırdığı açıklandı. Yasaklanan protestoların, 14.30 sıralarında başladığı duyurulurken, polis, yayımladığı bildiride, "Causeway Bay'da toplanan protestocular, Hennessy Road'daki trafiği engelliyor ve izinsiz gösterilere katılma suçunu işliyorlar" dedi.

Hong Kong'daki protestolar

"TRUMP HONG KONG'U KURTAR"

Eylemcilerin birçoğunun elinde ABD bayrakları olduğu, çok sayıda eylemcinin, ellerinde tuttukları pankartlarda, 'Başkan Trump, lütfen Hong Kong'u kurtar' yazdığı görüldü.

Hong Kong'daki protestolar

Hong Kong basınına konuşan ve eylemciler arasında olan bir öğretmenin, "3 ay sonra, Lam 'geri çekme' sözünü kullandı. Kendisi kelime oyunları yapıyor. Bu kirli bir iş, tüm yönetim bu kirli işin içerisinde" dediği belirtildi.

Hong Kong'daki protestolar
Hong Kong'daki protestolar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hong Kong'daki protestolar 'Trump bizi kurtar' pankartlarıyla devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement