Hong Kong'da Yılda 17 Milyondan Fazla Plastik Atık Denize Karışıyor - Son Dakika
Güncel

Hong Kong'da Yılda 17 Milyondan Fazla Plastik Atık Denize Karışıyor

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde her yıl 17 milyondan fazla parça plastik atığın denize döküldüğü bildirildi.

18.10.2018 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde her yıl 17 milyondan fazla parça plastik atığın denize döküldüğü bildirildi.

South China Morning Post Gazetesi'nin Greenpeace Doğu Asya Ofisi'ne dayandırdığı haberinde, her yıl 17 milyonu aşkın plastik atığın yağmur aracılığıyla nehirlere, nehirlerden de denize taşındığı ifade edildi.

Bölgede önemli su yolu olan Tuen Mun, Shek Sheung, Yuen Long Nullah, Sheung Yue, Shan Pui ve Kam Tin nehirlerinin bu atıkların taşınmasında önemli rolü olduğu belirtildi.

Greenpeace gözlemcilerinden Chan Hall-sion, günlük nehirlere dökülen atıkları ölçmek ve hesaplamak için söz konusu nehirlerdeki atık taşınma durumlarını gözlemlediklerini ve yağmur yağmayan bir günde bile 48 bin parça atığın nehirlere döküldüğünü tespit ettiklerini ve bu sayının yağmurlu ve fırtınalı bir günde kolayca iki katına çıkabildiğini ifade etti.

Diğer yandan bu plastiklerin büyük çoğunluğunun pipet, çatal, kaşık, şişe yemek paketleri ve köpüklerden oluştuğunu kaydeden Chan, bölgedeki fast-food şirketlerin yıllık kullandıkları tek kullanımlık plastik maddeleri azaltma yönünde önlem alması gerektiğini belirtti.

Chan, Hong Kong hükümetinin plastik üreticileri için sorumluluk kampanyası başlatacağına işaret ederken, plastik hazır yemek atıkları için henüz net bir politika bulunmadığını bildirdi.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Baş Yöneticisi Carrie Lam Cheng Yuet-ngor geçen hafta tek kullanımlık plastik nesnelerin kontrol edilmesi veya yasaklanması konusunda fizibilite çalışması yapacaklarını açıklamış, çalışmanın 2020 gibi tamamlanmasını plandıklarını vurgulamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hong Kong'da Yılda 17 Milyondan Fazla Plastik Atık Denize Karışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Advertisement