Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek: "Osb'nin Bu Bölgeye Yapılması Ardahan... - Son Dakika
Yerel

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek: "Osb'nin Bu Bölgeye Yapılması Ardahan...

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek: "Osb\'nin Bu Bölgeye Yapılması Ardahan...

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, "Organize Sanayi Bölgesinin yerini tespit edenler Ardahan’a büyük bir ihanet içinde olmuşlardır.

10.03.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, "Organize Sanayi Bölgesinin yerini tespit edenler Ardahan'a büyük bir ihanet içinde olmuşlardır." dedi.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol öncesi konuşan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, "Ardahan'ın en büyük ihaneti OSB'nin yeridir." dedi.

Akyürek, "Valimizle de paylaştık Organize sanayi Bölgesinin yerini tespit edenler Ardahan'a büyük bir ihanet içinde olmuşlar. Ardahan'ın en büyük ihaneti OSB'nin yeridir. 20 yıldır Ardahan'a Organize sanayi Bölgesi yaptık diyenler aslında Ardahan'a büyük bir kazık atmışlardır. Bu kazık nasıl çıkar? Bizim önerimiz burada şehir merkezine yakın, bu kadar güzel alanlar varken, ekonomiye sosyal hayata, ticarete ve Ardahan'ın gelişmesine çok önemli katkılar sunacakken bugün uğranmaz, geçilmez, her gidenin iflas edeceği bugünden belli olan bir alan olan Organize sanayi Bölgesinin yeri değişmeli. Tespit edenler için söylüyorum OSB'nin yeri bir ihanettir." diye konuştu.

Ardahan'ın geleceğinin turizmin gelişmesi ile OSB'nin yerinin değiştirilmesine bağlı olduğunu söyleyen Akyürek, "Aktaş gümrük Kapısında büyük bir ekonomik gelişmenin sağlanacağını düşünüyoruz. Sarp kara hudut kapısındaki yoğunluğun Aktaş Kara hudut kapısına yöneleceğini ve buradan Ardahan ve ilçelerine büyük bir ekonomik katkı sunacağını düşünüyoruz.

Ardahan'ın geleceği turizmdir, Ardahan'ın geleceği OSB'nin yerinin değiştirilerek doğru bir yerde yapılmasıdır, Ardahan'ın geleceği bu yatırımların bir an önce buraya gelişini sağlayacak bir plan ve projenin şimdiden hazırlanması ile olacaktır." şeklinde konuştu.

BİZ TİCARETİ ARDAHAN'DA ÖĞRENDİK

Ticareti Ardahan'da, Gölede Çıldır'da ve Olur'da öğrendiklerini söyleyen Akyürek, "Bugün öğrendiğimiz ticareti Hopa'da geliştirdik fakat bize ticareti öğreten Ardahan maalesef bir OSB'nin kötü yerde yapılması, isabetsiz, tutarsız ve ciddiyetsiz bir anlayışla Ardahan eskisinden daha geriye gitmiş durumda. Bundan sonra çok daha iyi bir geleceğinin olması için planların yapılması, turizm ile ilgili gelişmelerin olması Ardahan'a büyük katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iki oda arasında işbirliği yapılmasına ilişkin protokol, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci ile Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek tarafından imzalandı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek: 'Osb'nin Bu Bölgeye Yapılması Ardahan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement