Hopi, 2017 Alışveriş İstatistiklerini Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Hopi, 2017 Alışveriş İstatistiklerini Açıkladı

Hopi, 2017 Alışveriş İstatistiklerini Açıkladı

Mobil sadakat uygulamaları Türkiye’de sektörünün önemli uygulamalarından Hopi, 2017’nin alışveriş istatistiklerini açıkladı.

08.01.2018 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil sadakat uygulamaları Türkiye'de sektörünün önemli uygulamalarından Hopi, 2017'nin alışveriş istatistiklerini açıkladı. Ocak- Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşen alışveriş rakamlarının açıklandığı istatistiklere göre 2017'nin en çok satan ürünü ayakkabı oldu. En çok alışverişi erkekler yaptı. En çok alışveriş yapılan saat 17.00, ay Aralık, gün ise Pazar oldu.

Mobil sadakat uygulamaları Türkiye'de sektörünün önemli uygulamalarından Hopi, Türkiye'nin 2017'deki alışveriş istatistiklerini açıkladı. Verilere göre; 2017'nin en fazla satın alınan ürünü ayakkabı oldu. Ayakkabıdan sonra pantolon ve tişört geldi. 2017'de en fazla alışverişi erkekler yaptı. Tüm yaş gruplarında en fazla alışverişi ise 36-45 yaş arasındaki erkekler gerçekleştirdi. Tüm alışverişlerin neredeyse yarısı (yüzde 42) 36-45 yaş grubu tarafından yapıldı.

2017'de en çok tercih edilen renk yüzde 46 ile siyah oldu. Siyahın ardından lacivert ile mavi geldi. Turuncu ise 2017'nin en az tercih edilen (yüzde 1) rengi oldu. Üst giyimde en çok (yüzde 50) uzun kollu ürünler tercih edildi. Kıyafet tarzlarına göre Türkiye'nin tercihi 'casual' oldu. Satılan ürünlerin yarısını casual tarzı ürünler oluşturdu. Klasik giyim yüzde 23, 'smart casual' ise yüzde 14 ile en çok tercih edilen diğer tarzlar olarak dikkat çekti. Ayakkabılarda topuklarına göre en çok tercih edilenler düz ayakkabılar olurken 100 kişiden 7'si yüksek topukluları tercih etti.

En çok alışveriş yapan iller şaşırtmadı

Tüm alışverişlerin 3'te 1'i (yüzde 33) İstanbullular tarafından gerçekleştirildi. 2017'de en çok alışveriş yapan diğer iller ise sırasıyla Ankara (yüzde 9) ve İzmir (yüzde 8) oldu. Marmara Bölgesi'nde en çok alışverişi İstanbul'dan sonra Bursa, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara ve Konya, Ege Bölgesi'nde İzmir ve Denizli, Akdeniz Bölgesi'nde Adana ve Antalya, Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Samsun, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ağrı ve Elazığ, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise Gaziantep ve Diyarbakır yaptı.

Alışveriş yapılan gün ve saatler

Alışverişlerin çoğu 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Yıl boyunca en çok Pazar günleri alışveriş yapıldı. 2017'deki tüm alışverişlerin yüzde 22'si Pazar günleri gerçekleştirildi. Pazar gününün ardından en çok alışveriş yapılan gün Cumartesi oldu. Hafta içinin en çok alışveriş yapılan günü ise Çarşamba oldu. Ay bazında en fazla alışveriş Aralık ayında gerçekleşti. En az alışveriş ise Şubat (yüzde 6) ayında yapıldı.

Sadece Rize ve İzmir'de kadınlar önde

Alışveriş alışkanlıkları il ve cinsiyet bakımından değerlendirildiğinde kadınların erkeklere oranla en çok alışveriş yaptığı il Rize oldu. Rize'nin ardından kadınların erkeklerden daha fazla alışveriş yaptığı tek il ise İzmir. Kadınlarla erkeklerin neredeyse aynı oranda alışveriş yaptığı iller; İstanbul, Ankara ve Bursa oldu. Diğer illerde ise erkekler kadınlara göre daha fazla alışveriş yaptı.

Kozmetik alışverişi Aralık'ta yapıldı

Kozmetik alışverişlerinin çoğu Aralık ayında gerçekleşti. Aralık ayı dışında en çok makyaj seti, fondöten ve ruj Ekim ayında, en çok nemlendirici Mayıs ayında, en çok oje Şubat ayında, saç boyası ise Kasım ayında alındı. Kozmetik dışındaki ürün tercihleri de aylara göre farklılık gösterdi. En çok ayakkabı, elbise ve plaj ürünü Haziran'da, en çok çanta Eylül'de, en çok elektronik eşya Aralık'ta, en çok takım elbise ve bebek-çocuk ürünleri Ağustos'ta, en çok abiye Temmuz'da satıldı.

Paracıklarını 80'e katladı

Paracıklarını en verimli şekilde kullanan müşteri, paracıklarını Beymen'de 80'e katlayarak harcadı. Hopi'yi en çok kullanan kişi, 3 ayrı şehirdeki 17 ayrı mağazada 378 işlem yaptı. Kullanıcıların yüzde 58'i alışverişlerini sadece bir mağazada, yüzde 42'si ise birden fazla mağazada gerçekleştirdi. Kullanıcıların yaklaşık yüzde 30'u ise sadece bir markadan alışveriş yaptı. Mağazalarda yapılan alışverişlerde Hopi'sini kullananların yüzde 51'i işlemlerini iOS tabanlı mobil cihazlarından, yüzde 49'u ise Android tabanlı cihazlarından gerçekleştirdi. Online alışverişlerin ise yüzde 61'i iOS tabanlı mobil cihazlardan yüzde 38'i ise Android tabanlı mobil cihazlardan yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hopi, 2017 Alışveriş İstatistiklerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement