Hoş Geldin Yeni Kral! - Son Dakika
Spor

Hoş Geldin Yeni Kral!

Hoş Geldin Yeni Kral!

Eric Cantona, David Beckham ve George Best gibi isimlerin 7 numaralı forması verilen Alexis Sanchez, şimdiden Manchester United'ın yeni efsanesi oldu.

24.01.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Jose Mourinho'nun ekibiyle 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Şilili futbolcu için Arsenal'e 20 milyon poundun yanında, 15 milyon pound da menajer komisyonu ödendi. 7.5 milyon pound imza parası, 18.2 milyon pound yıllık ücret ve 5.2 milyon pound yıllık imaj ödemesi de yapılacak.

Premier Lig ve Avrupa futbolunda devre arasının en flaş transferine Manchester United imza attı. Kırmızı Şeytanlar ezeli rakipleri Arsenal'den Alexis Sanchez'i Henrik Mkhitaryan'ı da takasta kullanarak resmen kadrosuna kattı.

Şilili yıldız ile resmi sözleşme imzalayan ManU, piyano temalı bir video ile anonsu yaparken, kulübün tarihinde önemli bir yeri olan 7 numarayı da teslim etti. United tarihinde Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo, George Best ve Bryan Robson gibi efsanelerin taşıdığı 7 numaranın Alexis Sanchez'de olacağı duyuruldu.

Bunun yanında Manchester United, 2012 yılındaki Robin Van Persie transferinden sonra ikinci kez ezeli rakibinin adeta kalbini elinden aldı. Efsane 7 numarayı giyecek olma durumu Manchester United'ın televizyon kanalına anlatan 29 yaşındaki forvet, "Bu kulüp beni motive ediyor, bu renkler beni motive ediyor. Şunu kalpten söylüyorum, bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi gibi bu. Düşler Tiyatrosu'nda olmaktan dolayı çok mutluyum, Manchester United için oynayacak olmaktan çok mutluyum" dedi.

Adeta bir servet

Alexis Sanchez'in Manchester United'a transferinin perde arkası ve ekonomik boyutları da dikkat çekiyor. Daily Mail'in özel haberine göre, 4.5 yıllık imzalanan sözleşmenin detayları oldukça heyecan verici duruyor. 29 yaşındaki oyuncunun 20 milyon pound karşılığında alındığı kaydedilirken, 15 milyon pound menajer komisyonu da olacağı aktarıldı.

Ayrıca, Sanchez'e 7.5 milyon pound imza parası, 18.2 milyon pound yıllık ücret ve 5.2 milyon pound yıllık imaj hakları ödemesi yapılacağı öne sürüldü.

Savunmacı golcü

2014 yılından bu yana Premier Lig'de forma giyen Alexis Sanchez, Arsenal'de 122 maçta oynadı. Şilili futbolcu, 60 gol atıp, 25 asist yaparken, savunma özelliğiyle dikkat çekti. Sanchez, ayrıca 129 kez top kapma ile, 2014 yılından bu yana Premier Lig'de en iyi savunma yapan defans oyuncusu oldu.

Guardiola değil Mourinho

İngiltere'de Manchester şehrinin iki ezeli rakibi Manchester United ve Manchester City, Alexis Sanchez transferinde karşı karşıya geldi. Pep Guardiola'nın da istekli olduğu Sanchez transferinde gülen taraf Jose Mourinho oldu. Şilili futbolcu, Mourinho'nun teklifini kabul etti.

EN ÇOK KAZANAN FUTBOLCULAR

1. Lionel Messi - 40 milyon sterlin

2. Neymar - 32 milyon sterlin

3. Alexis Sanchez - 23.4 milyon sterlin

4. Oscar - 21 milyon sterlin

5. Ezequiel Lavezzi - 20 milyon sterlin

6. Cristiano Ronaldo - 19 milyon sterlin

Alexis Sanchez haftalık 350 bin sterlinlik ücretiyle Premier Lig tarihinin en çok kazanan oyuncusu oldu.

]

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Hoş Geldin Yeni Kral! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement