Hoşgeldin Martı İstanbul Hotel ! - Son Dakika
Kültür Sanat

Hoşgeldin Martı İstanbul Hotel !

Hoşgeldin Martı İstanbul Hotel !

Şehir yaşamına yeni bir renk ekleniyor… Martı İstanbul Hotel ile İstanbul’un çehresi değişiyor!

27.09.2012 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk turizm sektörünün 45 yıllık köklü ve lider kuruluşlarından Martı Grubu, şehir otelciliğine yılın en iddialı projesi Martı İstanbul Hotel ile giriş yaptı. Dünyada en çok ziyaret edilen kentlerin başında gelen İstanbul'un turizm ve şehir yaşamına, 5 yıldızlı Martı İstanbul Hotel, yepyeni bir renk katmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan geleneksel motifleri taşıyan Martı İstanbul Hotel'in on bir kat üzerinde, farklı kategorilerde lüks döşenmiş ve büyüklükleriyle dikkat çeken 37'si suit 270 odası bulunuyor. Odaları etkileyici bir atriuma açılan Martı İstanbul Hotel, restoranları, gün ışığı alan ve 400 kişiye kadar servis veren farklı kapasitelerde toplantı salonları ve 1000 m2'lik Spa ve gym'i ile hizmet sunacak.

Otelin dekorasyonu içinde en ilgi çeken bir diğer unsur ise, The Carnegie Prize sahibi ve The Turner Prize'a aday gösterilen dünyaca ünlü sanatçımız Kutluğ Ataman'ın, birbirinin simetriği iki ekrandan oluşan "Su" isimli eseri. Eser bir yıl boyunca Boğaz'ın çeşitli hareketlerinin filme çekimi sonucu yaratılmış.

Martı İstanbul Hotel, konuklarının sıradan bir metropolde değil; İstanbul'da uyandıklarını vurgulayan tasarımının yanı sıra, özenli hizmeti ile geleneksel Türk misafirperverliğini de vurgulamayı amaçlıyor. Bu özel hizmetin arkasında ise, otelcilik sektörünün ustalarının oluşturduğu bir kadro bulunuyor.

Uluslararası tecrübeye sahip Martı İstanbul Hotel Genel Müdürü Sedat Nemli, "Şehrin kültür dokusuna uygun, özellikle kültür ve sanat merkezi Taksim'in ruhuna uyumlu, farklı özellikleri ile dikkat çeken kişilikli bir otel yarattık. Geleneksel misafirperverliğimizi yansıtacağımız, dinamik hizmet yaklaşımımız ile de akıllarda kalacağız.

Bunun için ülkemizin turizm sektöründe başarı hikayeleri olan yöneticilerini Martı İstanbul Hotel çatısı altında toplamayı başardık. Bu başarılı kadroya, yönettiği restoranlara iki kez Michelin yıldız kazandırmış usta Fransız şef Frederic Medigue'yi de katma şansını yakaladık. Otel olarak çok iyi bir ev sahibi olmakla kalmayacak, kültür, sanat ve gurme alanlarında şehrimizin hareketli yaşamına aktiviteler ile yeni renkler, yeni tatlar katacağız." dedi.

Martı İstanbul Hotel, Michelin yıldızlı iki restoran yönetmiş ünlü şefi idaresindeki mutfağı ile lezzet severler için yeni bir seçenek olacak. Martı İstanbul Hotel, Quad Restaurant ile Türk, Asya ve dünya mutfaklarının tatlarını buluştururken, Marti's Brasserie ile lezzet tutkunlarını yeni tatlar denemeye davet ediyor. Ayrıca, Gourmet Stop, kendi mutfağında yapılan ekmek, pasta, çikolata, pate ve sandviçleri ile günün telaşı içinde lezzetten ödün vermek istemeyenlerin yeni durağı olacak.

İstanbul'un canlı kültür ve sanat yaşamında yerini almayı hedefleyen Martı İstanbul Hotel, tam bir şehir oteli olarak, kentin keyfini çıkarmayı amaçlayan konuklarını ağırlamayı heyecanla bekliyor.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Hoşgeldin Martı İstanbul Hotel ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement