Hoşgörü Kentinde Turizm Bereketi - Son Dakika
Güncel

Hoşgörü Kentinde Turizm Bereketi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizmde ön plana çıkan kentlerinden hoşgörü şehri Mardin, sağlanan huzurla en önemli cazibe merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

13.11.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizmde ön plana çıkan kentlerinden hoşgörü şehri Mardin, sağlanan huzurla en önemli cazibe merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Farklı etnik grupların tarih boyunca bir arada yaşadığı, Anadolu'nun engin hoşgörüsünün yaşandığı, tarihi camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın adeta oya gibi işlendiği evleriyle dört mevsim ziyaretçilerine büyülü bir atmosfer sunan Mardin, zengin kültürel yapısıyla yerli ve yabancı turistleri çekiyor.

Yörede "gecesi gerdanlık gündüzü seyranlık" olarak tanımlanan, taşın ve hoşgörünün kenti Mardin'de turist bereketi yaşanıyor.

6 bin 500 yataklı 47 otelin bulunduğunu şehirde eylül ve ekim aylarında konaklayan turist sayısı, geçen yıla oranla yüzde 95 artış gösterdi. Geçen yıl eylül ve ekim aylarında 55 bin 400 olan turist sayısı, bu yıl aynı dönemde 107 bin 100'e yükseldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene turizmde bereketli bir yıl geçirdiklerini, geçen dönemlerde yaşanan olayların izlerinin tamamen silindiğini, bu yıl huzurun sağlanmasıyla turizmde çok iyi bir ivme yakaladıklarını söyledi.

Mardin'de daha güzel şeylerin olacağına inandıklarını dile getiren Aydın, gelen her misafirin buradan bir turizm elçisi olarak döndüğünü belirtti.

"Sonbaharda güzellikler daha çok görülür"

Turizmde önemli bir potansiyelin bulunduğunu, kültürel, etnik yapıların ve tarihi mekanların yoğun ilgi gördüğünü anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Hoşgörü diyarı Mardin, çok dilli, dinli ve mezhepli bir şehir. Taşın dile geldiği bir şehir. Buraya gelen turist burada görmek istediğini görüyor. Bu nedenle de buraya büyük bir rağbet var. Gelecekte de bunun daha da artacağına inanıyoruz. Mardin'in en güzel ayları sonbahar aylarıdır. Sonbaharda Mardin kemale erer. Sonbaharda güzellikler daha çok görülür. Hava çok güzel olur. Ne yazın sıcağı ne kışın soğuğu vardır. Turistlerin en çok görmesi gereken bir dönemdir."

Kentteki tanıtım faaliyetlerin bu hareketliğin oluşmasına destek olduğunu anlatan Aydın, özellikle görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin turizme katkısının çok faydası olduğunu vurguladı.

"Bu sene hedeflediğimiz rakamı yakaladık"

Turizmde yakaladıkları ivmeyi sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Aydın, "Mardin şu anda kabuğunu kırmış yükselen bir yıldız gibidir. Bu sene hedeflediğimiz rakamı yakaladık. Bir sonraki yıl da ilerlemek istiyoruz. İnşallah artık turizmde ivme her zaman yükselişte olacaktır." ifadelerini kullandı.

Tarihi Kasımiye Medresesi sorumlusu Hazbi Bulut da geçen yıla kıyasla bu yıl turizmde patlama yaşandığını, binlerce yerli ve yabancı turistin medreseyi gezdiğini aktardı.

"Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin büyük katkıları var. Mardin'de şu an büyük bir huzur var. Bu huzur hepimizi çok mutlu ediyor. Mardin'in yüzü güldü. Medresenin 650 yıllık bir tarihi var. Bütün insanların görmesi gereken bir yer. Mardin'de sonbahar gerçekten çok güzel bir renk katıyor. Mezapotomya ovamıza bakmaya doyamıyoruz." diyen Bulut, sonbaharda kenti gezmenin çok daha güzel olduğunu anlattı.

Mardin'de yaşayan Fahri Taş, özellikle son aylarda Mardin'e gelen turistlerde artış yaşandığını dile getirerek, kentin herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

Gelen turistler memnun

İstanbul'dan kenti gezmeye gelen Fatih Karademir ise eşi ile gezdiği şehri çok beğendiklerini kaydetti.

Karademir, "Mardin'i çok güzel bulduk. Ben daha önce gelmiştim. Eşim Bayburtlu, ilk kez geliyor. Çok merak ediyordu. Sonbaharda ayrı bir güzelliği var. Tarih kokan çok güzel bir yer. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Çok huzurlu sakin bir yer." diye konuştu.

Kocaeli'den Ayşegül Bulut da kente ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini, sonbaharda da havanın çok güzel olduğunu dile getirdi.

Eşi ile kenti gezen Nuri Yaşar da "Umduğumuzdan daha güzel karşılandık. Gerçekten mutluyuz." dedi.

Osmaniye'den gelen Mehmet Karman da kentte çok değerli yapıların bulunduğunu gördüklerini anlatarak, gezilerinin çok güzel geçtiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hoşgörü Kentinde Turizm Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement