Hoştan'ın Kumar Çetesinden Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Hoştan'ın Kumar Çetesinden Yargılanmasına Başlandı

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan'ın kumar çetesi kapsamında yargılanmasına başlandı.

26.03.2013 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan'ın kumar çetesi kapsamında yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan Hoştan, "Temiz toplumu benden daha fazla kime isteyemez" dedi.

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Sami Hoştan ile kardeşi Sedat Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 65 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, 12 tutuklu sanığın yanı sıra 18 tutuksuz sanıkta hazır bulundu. Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından davanın bir numaralı sanığı Sami Hoştan, hakkındaki suçlamalara ilişkin savunmasını yaptı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Hoştan, "Kimse benden daha fazla temiz toplum isteyemez" dedi.

Gözaltına alındıktan sonra avukatının yanına gelmesine müsaade edilmediğini iddia eden Hoştan, "Ben kanser hastasıyım ve kemoterapi görüyorum. Benim devamlı su içmem lazım ama bana su bile içirmediler. Benim karakterim çeteye uymaz. Çeteleri hiç sevmem. Polis bizi somut delillere dayanmayan verilere dayanarak tutukladı. Emniyette sağlık sorunlarım hiçe sayıldı" dedi.

Yıllarca yurt dışında yaşadıktan sonra 1992'de Türkiye'ye dönerek yasal olduğu dönemde kumarhane işletmeciliği yaptığını ifade eden Hoştan "Tefecilik yaptım. Faizle çek kırdım. Çok para kaybettim borcum var" şeklinde konuştu.

Susurluk davasından 4 yıl yattığını hatırlatan Sami Hoştan, "Temiz toplumu benden daha fazla kimse isteyemez çünkü iki kızım var. Hayatımda görmediğim insanlar müşteki oluyorlar ve beni teşhis ediyorlar. Hayatında karakol yüzü görmemiş insanlar çeteden, örgüt kurmaktan yargılanıyor. Kızım Ebru bile bu davada örgüt üyeliği ile suçlanıyor. Bunlar örgüt kuracak insanlar değil. Organize suç örgütü kurmak, yağma ve çete gibi suçlamaları kabul etmiyorum. Bunların hepsi proje. Tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu.

Duruşmaya diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede çete lideri olarak adlandırılan Sami Hoştan için 439 yıl hapis cezası istenirken, diğer sanıklar hakkında da 2 yıldan 454 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edilmişti.

Sami Hoştan'ın çete lideri olarak tanımlandığı iddianamede, örgütün 48 ayrı suç olayından toplam 1 milyon 632 bin 500 TL ile 218 bin dolar haksız kazanç elde ettiği bilgisine yer veriliyor.

İddianamede Sami Hoştan liderliğindeki örgütün Beşiktaş Etiler'de kumarhane işlettiği, kumarda hile yapılarak oyuncuların borçlandırıldığı ifade edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hoştan'ın Kumar Çetesinden Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement