Hot Spot İstanbul Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Hot Spot İstanbul Sanatseverlerle Buluşuyor

ANKARA (İHA) – Zürih, modern sanat müzesi Haus Konstruktiv ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Zürih Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nin işbirliği ile düzenlenen 'Hot Spot İstanbul.1940'dan Günümüze Türk Modern Sanatının Gelişimi' adlı sergiye ev...

21.06.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Zürih, modern sanat müzesi Haus Konstruktiv ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Zürih Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nin işbirliği ile düzenlenen 'Hot Spot İstanbul: 1940'dan Günümüze Türk Modern Sanatının Gelişimi' adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Zürih'te 22 Eylül'e kadar misafirlerini ağırlayacak olan Hot Spot İstanbul sergisi, içerdiği 60 yıllık eserlerle İsviçre'deki soyut, somut ve kavramsal Türk sanatına dair en kapsamlı sergi olma özelliğine sahip. Çıkış noktası 1940'ların sonundan itibaren soyut-somut Türk resim sanatının gelişimi ve bu sanatın bütün dünyada etkin bir biçimde faaliyet gösteren genç sanatçı nesil üzerindeki etkisi olan sergiye sanatçı, koleksiyoncu ve bireysel katkılar var.

Haus Konstruktiv Müzesi, bu sergiyle İstanbul'un canlılığını ve hareketliliğini Zürih'e taşımayı ve çağdaş Türk sanatının yanı sıra seçilmiş örnek çalışmalar eşliğinde Türk sanat tarihini de sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Hot Spot İstanbul, beş farklı ama birbiriyle ilintili bölümden oluşuyor ve sanat tarihindeki devamlılığa vurgu yapıyor. Resimler, çizimler, heykeller, plastik sanatlar ve mekansal çalışmaların sunulduğu sergide, çağdaş ve tarihsel sanatçıların bireysel sunumlarının yanı sıra çeşitli katlarda temalı sunumların gerçekleştirilmesiyle tarihsel gelişmeler de anlaşılabilir bir şekilde ziyaretçilere aktarılıyor. Ayrıca sergide temsili, soyut ve somut yaklaşımlar arasındaki ince farklar da sanat tarihindeki 'izm'lerin ele alınıp incelenmesiyle birlikte keşfediliyor.

Sergide 1940'ların sonundan günümüze Adnan Çoker, Nejad Melih Devrim, Burhan Doğançay, Renée Levi, Ahmet Oran, Mübin Orhon, Abdurrahman Öztoprak, Seçkin Pirim, Arslan Sükan, Canan Tolon, Seyhun Topuz, Ömer Uluç, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ ve Fahrelnissa Zeid'ın eserleri, heykel ve çevre arasındaki kesişim noktasında sanatçı Can Altay tarafından sergileniyor ve bu sunum bütün serginin adeta bir DNA'sı olma özelliğine sahip. Max Bill, Fritz Glarner, Camile Graeser, Hans Hinterreiter, Verena Loewensberg, Richard Paul Lohse de "özel" eserleriyle sergide yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hot Spot İstanbul Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement