House Müziğin Efsanevi İsmi Sasha İndigo'da - Son Dakika
Güncel

House Müziğin Efsanevi İsmi Sasha İndigo'da

House Müziğin Efsanevi İsmi Sasha İndigo\'da

Dans müziğinin en önemli isimlerinden Sasha, Fall & Winter Tour 2013 kapsamında 27 Aralık Cuma gecesi indigo kabininde!

24.12.2013 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sasha adı dans müziğinde gerçek bir efsane. Sasha adı dinleyicileri için dünyanın farklı yerlerindeki dev şovlardan arda kalan unutulmaz anılar demek. Bir DJ olarak Sasha, yalnızca çeşitli müzik tür ve biçemlerini harmanlamakla kalmayıp, müziğini katıksız, duru duygusallığıyla yoğurarak ulaştığı çok farklı boyutla da, dünyanın önde gelen DJ' lerinden biri olmayı başardı. 80' lerin sonlarında kulüp DJ' liğiyle mesleğe atılan Sasha, daha o dönemde kalabalık bir hayran kitlesini kendisine bağladı. Daha sonra Renaissance gecelerini müziğiyle renklendirmeye başlayan Sasha, dünyanın sayılı DJ' lerinden biri olarak her geçen gün daha da ünlendi.

Sasha, müzik kariyerinde birçok ortak projeye imza attığı bir diğer efsane isim John Digweed ile birlikte Bedrock partilerinin ilkinde birlikte sahne aldı. Bu efsanevi ikili özellikle Brighton'daki ünlü "Northern Exposure" gecelerinde bir araya gelmeye başladı. Sasha, Digweed ile birlikte Renaissance ve Northern Exposure etkinliklerini kapsayan mix CD dizilerini çıkardı ve bu şekilde seslerini tüm dünyaya duyurmaya başladılar. 1996'da New York tarihinin en önemli gece kulübü Twilo' nun çağrısı üzerine, bir ay boyunca bu kulüpte sahne aldılar. Binlerce kişinin katıldığı ve sabaha dek süren bu etkinlikler, herkesi hayran bırakmakla kalmayıp, Sasha-Digweed ikilisi ile Twilo' nun yeni yeni filizlenmeye başlayan DJ ve club kültürünün odak noktası durumuna gelmesine neden oldu.

Sasha, yalnızca müthiş bir DJ değil, bir prodüktör olarak da müzik dünyasına damgasını vurdu. Sasha, Deconstruction, Global Underground, Yoshitoshi ve sahibi olduğu Excession gibi dans müziği tarihinin en önemli şirketleri için gerçekleştirdiği yapımlar dışında, Chemical Brothers ve Madonna gibi ünlü isimler için bir çok remix yaptı. 1999 yılında büyük bir yankı uyandıran ve günümüzde hala dünya DJ plak listelerindeki yerini koruyan Xpander EP' yi yayınladı. 2002'de Digweed ile birlikte yaptıkları ve o dönemin en büyük dans müziği turlarından olan "Delta Heavy Tour" ile A.B.D.'de ayak basmadık şehir bırakmayan Sasha, tur kapsamındaki 31 şehirde 85.000 kişiye ulaştı.

Sasha; 2004'te yaptığı dans müziği için bir ders niteliğindeki "involver" albümü ile dans müziğinin gidişatını değiştirirken bu albümün ulaştığı başarı sonrasında 2008'de invol2ver ve bu sene involv3r albümlerini piyasaya çıkardı. Londra'nın en eski kulüplerinden Ministry Of Sound'da gerçekleştirdiği lansman partisiyle tanıttığı involv3r albümü için 45 dakikalık bir de film çekerek, görsellik ve müziğin bir arada nasıl olması gerektiğini müzikseverlere göstermiş oldu.

Sasha' nın başarılarını ve müziğini ne kadar yazsak az kalır, bu yüzden yapılabilecek en iyi şey 27 Aralık 2013 Cuma gecesi dans müziğinin efsanevi ismi Sasha'yı indigo 'da dinlemek!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel House Müziğin Efsanevi İsmi Sasha İndigo'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement