Hozat'ta İlçe Nüfusunu Artırmak İçin Çağrı - Son Dakika
Güncel

Hozat'ta İlçe Nüfusunu Artırmak İçin Çağrı

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, nüfusun artması için il dışında yaşayanların ikametlerini ilçeye alma çağrısında bulundu.

12.07.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, nüfusun artması için il dışında yaşayanların ikametlerini ilçeye alma çağrısında bulundu.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hozat ilçesinin son verilere göre nüfusunun 4 bin 846 olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin en önemli gelirlerinin nüfusa orantılı İller Bankasından kişi başına aldığı gelir olduğunu ifade eden Polat, şunları söyledi:

"Belediyemiz gelişmekte olan küçük bir belediyedir. Gelirlerimizin yüzde 85'i genel harcamalara gidiyor. Bu nedenle yatırım yapacak para kalmıyor. Gelirlerimizi artırmak için ilçemizin her geçen günün azalan nüfusunu artırmamız lazım. Hozat'ın büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için tüm hemşerilerimize çağrıda bulunuyoruz. Yaz aylarından önce ilçemize gelen ve uzun süre kalan vatandaşlarımızında, belediye sınırları içinde yaşayıp muhtarlık seçimleri nedeniyle ikametgahını köylere aldıranlardan ve ilçe dışındaki Hozatlılardan ikametgahlarını ilçemize aldırmaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Kaydımızı yaptıralım, nüfusumuzu artıralım kampanyamız 30 kasıma kadar devam edecek. Ne kadar çok vatandaşımız ikametgahını aldırırsa gelirimiz o kadar artacak ve sorunlarımız daha hızlı çözülecek, belediyemiz büyüyecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hozat'ta İlçe Nüfusunu Artırmak İçin Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement