HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de Hayata Geçirdi - Son Dakika
Güncel

HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de Hayata Geçirdi

HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de Hayata Geçirdi

HP'nin Eğitimde İnovasyon Fonu'ndan yararlanan Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye'deki ilk tablet PC laboratuarını Denizli Şirinköy Zehra Suna Manastır İlköğretim Okulu'nda açtı.

12.05.2010 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Pamukkale Üniversitesi, eğitimde öğrencilere daha parlak bir gelecek sağlamak için öğrenciler arasında işbirliğini geliştiren aktif bir öğretim modeli oluşturmakla ilgili Eğitimde Yenilikçilik projesiyle HP'nin üniversitelere destek olmak amacıyla 2009 yılında hayata geçirdiği Eğitimde İnovasyon Fonu'ndan yararlanmaya hak kazandı. HP'den destek alan Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye'deki ilk tablet PC laboratuarını Denizli Şirinköy Zehra Suna Manastır İlköğretim Okulu'nda açtı. Laboratuarda yer alan 16 adet tablet PC'den yararlanan öğrenciler bir yandan bilgisayar becerilerini geliştirirken diğer yandan laboratuarda sosyalleşerek ve birbirileri ile öğretmenleri arasında bilgisayar dersleri aracılığıyla farklı bir iletişim kurarak BT teknolojilerinin kritik bir rol üstlendiği modern hayata hazırlanacaklar.

Denizli Şirinköy Zehra Suna Manastır İlköğretim Okulu'nun tablet PC sınıfını ziyaret eden HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar sınıf eğitimlerinin yakın gelecekte tüm Türkiye'de bilgisayar tabanlı olarak verilmesinin gençlerin teknolojik gelişmeleri daha yakından takip etmesini sağlayacağını belirtti. Urçar konuşmasında, "HP olarak tablet PC laboratuarlarının eğitimde dünyayı keşfetme açısından öğrencilere yeni bir bakış açısı kazandıracağına inanıyor ve HP olarak bu tür projeleri içtenlikle destekliyoruz" dedi.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi ile Türkiye arasında Eğitimde İnovasyon Projesi kapsamında koordinasyonu sağlayan HP Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Meltem Kınacı ise yaptığı açıklamada, "Eğitimde İnovasyon HP Türkiye'nin desteklediği öncelikli konular arasında yer alıyor" şeklinde konuştu. Kınacı sözlerine şöyle devam etti: "HP olarak Türkiye'nin ekonomisi geliştikçe ve ülkemizin dünya ekonomileri arasında daha iyi bir konumda yer almasına bağlı olarak artan ihtiyaç ve talepler doğrultusunda BT alanında istihdamın artırılması yönündeki çalışmalara önderlik etmeyi bir görev biliyoruz."

Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Yard. Doç. Gürhan Gündüz de üniversitenin HP'nin Eğitimde İnovasyon Fonu'ndan yararlanmasını sağlayan Eğitimde Yenilikçilik Projesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Proje henüz çok yeni olmasına rağmen öğrenciler derslere büyük bir ilgi gösteriyor ve bunun öğrenciler ile öğretmen arasında etkileşimi teşvik ederek klasik öğretiminden daha etkili olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde de Tablet PC teknolojisini kullanıyoruz ve HP'nin Eğitimde İnovasyon Fonu'ndan yararlanmaya devam ederek daha farklı projeler sunmak istiyoruz."

Pamukkale Üniversitesi Kariyer Günleri kapsamında Denizli'yi ziyaret eden HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, "Yüzyılımızın Rekabet Ortamında Kariyer Gelişimi" başlıklı bir sunum yaptı. Sunumda HP hakkında bilgi veren ve HP'nin Kurum Kültürü ile çalışanlarına sağladığı özgürlükçü çalışma ortamından söz eden Urçar, "Kariyer gelişiminde en çok dikkate aldığımız nokta "Girişimcilik"tir. Girişimcilik risk almayı bilmek, yeniliklere açık olmak, gerektiğinde kendi kurallarını ortaya koymak, gerek bir işletmenin iç işleyişinde gerekse müşteriye dönük olarak yeni çözümler, ürünler ve hizmetler geliştirmektir. Bunun içinde sabit sermaye ve döner sermaye kaynakları ile işgücünü bir arada kullanarak yeni yatırımlar yapmaktan bahsediyoruz" dedi. Urçar sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz dünyanın BT lideri olarak teknolojiyi kullanarak kişilerin ve girişimlerin potansiyelini ortaya çıkarmanın bizim işimiz olduğunu düşünüyoruz. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki (EMEA) tüm HP çalışanları, iş konularını çözmek ve kişisel hedeflere ulaşmak için şirketin kaynaklarını paylaşıp beyin güçlerini birleştiriyor. Her birey, yetenekleri, deneyimleri ve genel bakışları doğrultusunda değerlendiriliyor. HP, herkesin kullanabileceği teknolojilerin geliştirilmesine yönelik fikirleri kullanıyor. Bu yüzden de tüm çalışanlarımızı fikirlerini bizimle paylaşmaya teşvik ediyoruz. Bu bağlamda çalışanlarımızın bir şeye gerçekten inanırsa onun gerçekleştirebileceğine inanıyor ve bize yaratıcı fikirlerle geldiklerinde hepimizin yaşamını ve çalışma uygulamalarını değiştirecek fikirlerine yatırım yapıyoruz."

HP Türkiye, 2009 Eğitimde İnovasyon Fonu girişimi kapsamında fondan yararlanmaya hak kazanan Boğaziçi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi'ne destek oluyor ve yüksek nitelikli teknoloji profesyonellerine olan talebin arttığı dünyamızda, öğrencileri ileri teknoloji alanında diploma alabilecekleri nitelikli programlara çekmek de zorunlu bir görev haline geliyor. Eğitime her zaman önem veren ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle katkıda bulunan HP, bu vizyon doğrultusunda Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi üniversitelerine yönelik "Eğitimde İnovasyon 2009" fonu girişimini başlattı. Mühendislik, bilgisayar, bilgi sistemleri ve bilgi teknolojileri alanındaki lisans programlarından sorumlu fakülte yöneticilerini ve öğretim üyelerini hedefleyen girişim kapsamında eğitim kurumlarından öğrenim, eğitim ve bilgi teknolojilerinde kullanılabilecek yenilikleri ve program iyileştirmelerini içeren teklifler aldı. HP özellikle öğrencilerin BT kariyerlerinde başarıları için önem taşıyan matematik, fen ya da diğer konularda ilerleme sağlamayı hedefleyen öncü eğitim ve öğretim uygulamalarını HP teknolojileriyle desteklemeye büyük önem veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de Hayata Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.


Advertisement