Hrank Dink İçin Binlerce Kişi Agos'a Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Hrank Dink İçin Binlerce Kişi Agos'a Yürüdü

Hrank Dink İçin Binlerce Kişi Agos\'a Yürüdü

Gazeteci Hrant Dink, katledilmesinin 5'inci yıldönümünde binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anılıyor.

19.01.2012 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Hrant Dink, katledilmesinin 5'inci yıldönümünde binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anılıyor.

Saat 13: 00'de Taksim'de buluşan kalabalık, saat 13: 15'de Dink'in öldürüldüğü Agos Gazetesi önüne doğru yürüyüşe geçti.

Divan kavşağında iki koldan yürüyen kalabalık, sık sık "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" sloganları attı. Yürüyüş nedeniyle Şişli yönüne trafik durduruldu.

RAKEL DİNK EN ÖNDE YÜRÜDÜ

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve kardeşi Orhan Dink grubun en önünde yer aldı. Rakel Dink yanında, yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybetmiş kişilerin yakınları yürüdü. Rakel Dink'in durgun olduğu zaman zaman da gözlerinin dolduğu görüldü.

Kendilerine Toplumsal Bellek Platformu adını veren grup üyeleri de yürüyüşün en önünde yer aldı. Faili meşhul bir cinayete kurban giden Turan Dursun'un oğlu Abdi Dursun ve vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla öldüğü açıklanan Ermeni kökenli Sevag Şahin Balıkçı'nın ailesi de bu grup içinde yer aldı. "Sessiz çığlık" adı verilen yürüyüşte tek pankart taşındı. 'Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeni'yiz' yazıyı pankartı Hrant'in ailesi ve arkadaşları taşıdı. Yürüyüş güzergahı boyunca asılanan pankartlar da dikkat çekti.

CHP VE BDP'LİLER KATILDI

Yürüyüşe siyasiler de destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Şafak Payev yürüyüşe katıldı. Payev tekerlekli sandalyesiyle yürüyüşün en önünde yer aldı. Yazar Vedat Türkali de tekerlekli sandalye ve elinde döviziyle yürüyüşe katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder de yürüyüşe destek verdi.

KARANFİL YAĞMURU

Yaklaşık bir saatte Agos gazetesinin önüne gelen kalabalık burada bekleyenlerle buluştu. Kalabalık caddeye sığmadı.

Sıkışıklığa rağmen o sırada caddeden geçen bir ambulansa kalabalık tarafından yol açıldı. Hrant Dink'in vurulduğu yere ailesi ve arkadaşları tarafından karanfiller bırakıldı. Dink'in sevdiği Ermeni ezgileri çalındı. Agos gazetesi önünde toplanan kalabalık sık sık slogan atarken, Hrant Dink'in öldürüldüğü saat olan 15: 00'de saygı duruşunda bulunuldu. Halen devam eden eylemde konuşmalar yapılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hrank Dink İçin Binlerce Kişi Agos'a Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement