HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASINDA DOSYA MÜTALAAYA GÖNDERİLDİ - Son Dakika
Güncel

HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASINDA DOSYA MÜTALAAYA GÖNDERİLDİ

HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASINDA DOSYA MÜTALAAYA GÖNDERİLDİ

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 76 sanıklı davada, sona gelindi.

16.09.2020 11:41  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 76 sanıklı davada, sona gelindi. Mahkeme heyeti, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma, üç gün yapılmak üzere Kasım ayına ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 110'uncu celseye, tutuklu sanıklar gazeteci Ercan Gün ve eski İstanbul jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ve başka suçtan tutuklu bulunan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, aralarında Ali Öz'ün de bulunduğu 3 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, önceki celse dinlenmesine karar verilen dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Ahmet Köksoy için izin için yazı yazılan MİT Başkanlığı tarafından izin verildiğine ilişkin herhangi bir cevap gönderilmediğini belirtti.

DURUŞMA KASIM'A ERTELENDİ

Daha sonra tarafların talepleri alındı. Mahkeme heyeti ara kararında, dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Ahmet Köksoy'un dinletme amacının söz konusu olaydan sonra yapılan toplantıda bulunması olduğu, bu toplantıyla ilgili daha önce başka tanıkların dinlendiği, tanığın dinlenmesi için izin talebine cevap verilmediği dikkate alınarak Köksoy'un dinlenmesine ilişkin karardan dönülmesine hükmedildi. Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.  Aralarında Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın bulunduğu 10 sanık ile haklarında gıyabi tutuklama kararı olan Fetullah Gülen, Adem Yavuz Arslan ve Halil İbrahim Koca hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar verdi. Heyet, dosyanın tekamül ettiğini belirterek esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine, yazılı mütalaa sunulması halinde duruşma günü beklenmeksizin taraflara tebliğine karar verdi. Duruşma, 24-25-26 Kasım tarihlerine bırakıldı.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASINDA DOSYA MÜTALAAYA GÖNDERİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement