Hrant Dink Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hrant Dink Ödülleri Sahiplerini Buldu

İSTANBUL (İHA) – 5.Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Dink'in doğum gününde sahiplerini buldu.

16.09.2013 00:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – 5. Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Dink'in doğum gününde sahiplerini buldu.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Türkiye 'den Cumartesi Anneleri'ne verilen ödül, Sırbistan'dan Natasa Kandic'e verildi. Hayko Cepkin'in solosu ile başlayan gecede sunuculuğu ünlü oyuncu Olgun Şimşek yaptı. Ödül komitesi adına açıklama yapan Ayşe Kadıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da ödül sahiplerinin 15 Nisan tarihine kadar gösterilmiş olan adaylar arasından uluslararası jüri tarafından iki turlu bir seçimle belirlendiğini belirtti. Kadıoğlu, bu seneki ödül sahiplerinin ortak noktalarının hatırlamak, yüzleşmek ve barış için mücadele etmek cesaretini göstermeleri olduğunu ifade etti.

Gecede Boğaziçi Caz Korosu, Türkçe ve İngilizce parçaların yanı sıra Gomidas'ın Ermenice 'Yel Yel' parçasını seslendirdi. Gecenin sonunda 2013 yılı ödül sahipleri açıklandı. Türkiye'den 2013 Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün sahibi olan Cumartesi Anneleri/İnsanları'na ödülünü jüri üyeleri Rakel Dink ve Uluslararası Memorial Topluluğu'nu temsil eden Alexander Cherkasov verdi. Ödülü Cumartesi Anneleri/İnsanları adına Hanım Tosun, İkbal Eren ve Emine Ocak aldı. 2013 Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün diğer sahibi olan Natasa Kandic'e ise ödülünü İsmail Beşikçi ve Ali Bayramoğlu verdi. Kandic, kendisini diyalog, barış ve empati temelinde Türkler ve Ermeniler arasındaki ilişkileri geliştirmeye adamış; ayrımcılık, ırkçılık ve şiddetten arınmış bir dünya için çalışmış olan Hrant Dink adına verilen ödülü almaktan onur duyduğunu belirtti. Natasa Kandic, ödül ile iki kavramı ilişkilendirdiğini ifade ederek, "Savaşlarda doğru yaşananlar ve geçiş dönemlerinde bireylerin sorumlulukları" dedi.

Ödülün bu yılki jürisinde Timothy Garton Ash, İsmail Beşikçi, Rakel Dink, Costa Gavras, Nilüfer Göle, Alexander Iskandaryan, Etyen Mahçupyan ve Uluslararası Memorial Topluluğu yer aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement