Hrü Süleyman Şah Türbesini Çevre Düzenlemesini Yaptı - Son Dakika
Yerel

Hrü Süleyman Şah Türbesini Çevre Düzenlemesini Yaptı

Hrü Süleyman Şah Türbesini Çevre Düzenlemesini Yaptı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi sınırındaki Eşmeler Köyünde yer alan Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu alanın çevre düzenlemesi, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yapıldı.

09.06.2017 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi sınırındaki Eşmeler Köyünde yer alan Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu alanın çevre düzenlemesi, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Bekir Erol Ak ve Prof. Dr. Sadettin Gürsöz tarafından Süleyman Şah Türbesinin çevresine yaklaşık 800 adet farklı çiçek fideleri dikilmek üzere götürüldü.

Etkinliği organize eden Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Gürsöz,"Süleyman Şah Türbesinin çevresinde başlattığımız çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarında çok verimli sonuçlar aldık. Sonbaharda bahçe bitkileri bölümü olarak türbe çevresinde ağaçlandırma programı yapmayı hedefliyoruz. Ecdadımızın hatıralarına sahip çıkmak adına çok daha güzel hizmetlere imza atmış olacağız" dedi.

Çevre düzenlemesi ile ilgili konuşan Ziraat Fakültesi bahçe bitkileri bölümü başkanı Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Ramazan ayında böyle bir hayırlı işi gerçekleştirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ziyarete gidenler açısından daha güzel ortam oluşturma için türbede görevli komutanlarla ve askerlerimizle istişarelerde bulunduklarını anlatan Prof. Dr. Bekir Erol Ak, bu etkinliğin gerçekleşmesinde üniversiteye verdiği katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hrü Süleyman Şah Türbesini Çevre Düzenlemesini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement