Hsbc 2013'te Karlılığını Yüzde 9 Artırdı - Son Dakika
Ekonomi

Hsbc 2013'te Karlılığını Yüzde 9 Artırdı

Hsbc 2013\'te Karlılığını Yüzde 9 Artırdı

İngiliz bankası HSBC, geçen yıl sonu itibariyle maliyet giderlerinde uyguladığı kesintilerle karlılığını yüzde 9 oranında artırdığını açıkladı.

24.02.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz bankası HSBC, geçen yıl sonu itibariyle maliyet giderlerinde uyguladığı kesintilerle karlılığını yüzde 9 oranında artırdığını açıkladı.

HSBC açıklamasında, 2013 yılında vergi öncesi karın 20,7 milyar dolardan 22,6 milyar dolara çıktığı belirtildi. HSBC'nin Üst Yöneticisi Stuart Gulliver, Mayıs ayında 60'ı aşkın yerin satışı veya kapanışıyla ilgili hedefi tutturduktan sonra 3 milyar dolarlık daha yıllık harcama kesintisi yapılacağını kaydetti.

Karlılığının çok büyük bir kısmının Asya piyasalarından elde edildiğini ifade eden Gulliver, bankanın kesintiler sonrasında daha büyük bir büyüme potansiyelini ortaya koyduğunu vurguladı.

Bu arada HSBC son üç yıl içerisinde çalışan sayısını 41 bin kişi azaltarak 254 bine çekti. Bankanın operasyonel giderlerinin yıllık bazda yüzde 6 oranında azalmasına rağmen karlılıktaki artış ve bankanın operasyonel giderlerindeki azalış analistlerin beklentilerinin altında seyretti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hsbc 2013'te Karlılığını Yüzde 9 Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement