HSBC'ye Alıcı Çıkmadı! - Son Dakika
Ekonomi

HSBC'ye Alıcı Çıkmadı!

HSBC\'ye Alıcı Çıkmadı!

Satışa çıkan HSBC`ye ilk turda alıcı çıkmadı. Konuya yakın iki kaynak, ilk tur görüşmelerden sonuç alınamadığını ve potansiyel alıcıların masadan kalktığını belirtti.

25.06.2015 13:52  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kârlı olmadığı pazarlardan çıkma kararı alan HSBC, Türkiye operasyonun satmaya çalışırken, ilk turda alıcısı çıkmadı.

ALICILAR VAZ GEÇTİ

BusinessHT'den Kerim Karakaya'nın haberine göre, konuya yakın iki kaynak, ilk tur görüşmelerden sonuç alınamadığını ve potansiyel alıcıların masadan kalktığını belirtti.

3 TEKLİF VARDI

HSBC'nin Türkiye operasyonları ile Bahreyn Merkezli Arab Banking Corporation (ABC), Katar Merkezli Qatar National Bank (QNB) ve ING ilgilenmiş, 3 banka bağlayıcı olmayan teklif vermişti.

BusinessHT'de 4 Haziran'da yayınlanan haberde bu bankalardan önce Odeabank ve Denizbank'ın da HSBC ile ilgilendiğini yazmıştı.

BANKADAN AÇIKLAMA YOK

Konuya ilişkin olarak HSBC bir açıklama yapmadı.

İlk çeyrek itibariyle 33,6 milyar lira aktif büyüklüğüne sahip olan bankanın 291 şubesi 6.265 personeli bulunuyor. HSBC aktif büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük 13'üncü bankası.

9 HAZİRAN'DAN BU YANA SATILIK

HSBC, Türkiye operasyonlarını satacağını 9 Haziran'da resmi olarak ilan etti.

"Dünyanın değiştiğinin ve bizim de onunla beraber değişmemiz gerektiğinin farkındayız" diyen HSBC CEO'su Stuart Gulliver, "Kararlarımızın gelecek için beklenen büyüme fırsatlarını yakalamamıza ve hissedarlarımıza daha fazla değer kazandırmamıza yardımcı olacağına inanıyorum" diye konuşmuştu.

KREDİ NOTU YERLERDE

Moody's dün yaptığı açıklamada satış süreci belirsizlikleri nedeniyle HSBC'nin kredi notunu Ba1 olan "çöp" seviyesine düşürdüğünü açıklamıştı. (Kaynak:BusinessHT)

Son Dakika Ekonomi HSBC'ye Alıcı Çıkmadı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • yasar : Bana verin veresiye alırım sıradan senet vereyim kabul mu vallahi öderim bak yeminle bir gün bile geciktirmem 5 0 Yanıtla
  • sinan kır: ulkesini cok seven yandaslar alsın 3 0 Yanıtla
  • Horoz: bilo alsın 1 1 Yanıtla
  • : Hıı bi de ben bu bankaya çok para ödedim diyen, harcamayı bilip ödemeyi de bilirsen eğer böyle birşeyle karşılaşmazsın. Yeri gelince en iyi arkadaştan bile daha iyi bir dosttur bankalar. Arkadaşından bir borç alıp ödemediğinde aranız nasıl bozulursa bankalarla da aran o yüzden bozulur. Kazancına göre harca!! İşin beleşcilikse yapacak bişey yok bu kadar basit düşünmen çok normal 1 0 Yanıtla
  • : Çok basit konuşmalar bunlar. Türkiye sınırları içerisindeki her banka türk bankasıdır. Biz burdan ekmek kazanıyoruz kazanılan parayı da Türkiyede harcıyoruz ekonomi bu döngüler içerisinde gerçekleşiriz. Bi çok arkadaşlarım ben de olmak üzere HSBC den para kazanıpta eve ekmek götürüyoruz emin olun banka kapanırsa çalışıyorsanız eğer kendi işinizden olabilirsiniz güçlü rakipleriniz var! İşsiz kalırsak neme lazım yerinize falan alabilirler bizleri!! 1 0 Yanıtla
  • Benan: HSBC Dünyanın en güçlü bankalarından biridir Çalışanları ile birlikte Türkiyede yıllardır hizmet vermektedir Türkiye için çok ciddi bir yabancı yatırımdır Çekilmesi ekonomiyi olumsuz yönde etkileyecektir Çalışanlarını ve ekonomiye getirisini düşünerek yorum yapılmalı oturarak sadece klavyeden yazarak malasef herşeyi bilen olamıyorsunuz !!! 0 0 Yanıtla
  • hasan: chp alsin yada hdp onlarayan gelir olur biri molotof diger tencere kasik alsin bol bol :) 0 0 Yanıtla

Advertisement