Huawei, Apple'a Meydan Okuyor! - Son Dakika
Ekonomi

Huawei, Apple'a Meydan Okuyor!

Huawei, Apple\'a Meydan Okuyor!

Huawei, 16 Ekim tarihinde tanıtacağı yeni akıllı telefonu için paylaştığı Facebook videosu ile iPhone X modelinde nesne tanımlama gibi görevleri üstlenen yapay zeka görevlerine atanmış yeni nöral motor donanımını hedef alıyor.

18.09.2017 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Huawei, 16 Ekim tarihinde tanıtacağı yeni akıllı telefonu için paylaştığı Facebook videosu ile iPhone X modelinde nesne tanımlama gibi görevleri üstlenen yapay zeka görevlerine atanmış yeni nöral motor donanımını >hedef alıyor. Huawei gerçek yapay zekalı akıllı telefonu olacak Mate 10 için oldukça iddialı.

Huawei gerçek yapay zekalı akıllı telefonu tanıtacak!

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen IFA 2017 etkinliğinde Huawei, bütünleşik Nöral İşlem Birimi ile gelen Kirin 970 yonga setini tanıtmıştı. Mobil yapay zeka anlamında önemli bir hamle gerçekleştiren şirket ayrıca daha hızlı hesaplama, daha uzun batarya ömrü ve daha fazla kullanıcı güvenliği konularının altını çizmişti.

Huawei, <a class='keyword-sd' href='/apple/' title='Apple'>Apple</a>'a Meydan Okuyor!

Apple nöral motoru gibi Huawei çözümü de çipset ile birlikte yapay zeka görevlerine atanmış hesaplama çekirdeklerine sahip. Öte yandan, Huawei yapay zekasının daha derinlere inmesi de olası görülüyor. Örneğin Mate 9, makine öğrenimi ile cihazın işletim sistemini kullanıcı alışkanlıklarına göre adapte edebiliyordu ve bu sayede işlem gücü ile belleği en çok kullanılan görevlere yönlendiriyordu. Kısacası, Huawei"nin amacı yapay zekayı tüm sistem seviyesine yaymak olabilir.

Yüz tanımlamanın herkes için olmadığını ifade eden şirketin sadece donanım değil, yazılım düzenlemeleriyle de son nesil makine öğreniminin avantajlarını kullanarak öne çıkabileceği de düşünülüyor.

Bakalım Huawei, 16 Ekim tarihinde gerçek yapay zekalı olarak nitelendirdiği Mate 10 ile neler sunacak?

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Huawei, Apple'a Meydan Okuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement