Hububat Danışma Grubu üyelerinden Konya'ya teknik gezi - Son Dakika
Yaşam

Hububat Danışma Grubu üyelerinden Konya'ya teknik gezi

Hububat Danışma Grubu üyelerinden Konya\'ya teknik gezi

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi (TAYDAP) kapsamında, Hububat Danışma Grubu üyeleri için Konya teknik gezi düzenlendi.

12.12.2019 10:54  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi (TAYDAP) kapsamında, Hububat Danışma Grubu üyeleri için Konya teknik gezi düzenlendi.

Düzenlenen teknik geziye Odunpazarı ve Sivrihisar Ziraat Odası başkanları, Tepebaşı ve Çifteler Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, S.S.Pancar Ekicileri Kooperatifi Merkez Şube Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Eskişehir Şube Genel Müdürlüğü ve Hububat Danışma Grubu üyeleri katıldı.

"Hububat konusunda daha iyi yerlere taşımak amacıyla incelemelerde bulundular"

Yapılan gezi hakkında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, "Yeni tarımsal teknolojilerin tanıtılması ve benimsetilmesi çalışmalarında yayım elemanlarının eldeki imkanlarla üreticilerle düzenli bir ilişki sürdürmesi güçtür. Bu nedenle yayım elemanı, iletişim çabalarını bir sosyal sistemdeki önder çiftçiler üzerinde yoğunlaştırarak yeniliklerin yayılma hızını artırarak çalışmada tasarruf sağlayabilir. Önderler ile çalışma, yeniliğin güvenilirliğini dolayısıyla benimseme olasılığını artırır. Kırsal alanda sözü geçen, iş yaptırabilme yeteneği fazla olan, fikirleri ile öne çıkan önder dediğimiz kişiler yeniliklerin benimsenmesinde ve yayılmasında çok önemlidirler. "Gönüllü olarak bir araya gelen insanlar tarafından oluşturulan çeşitli kooperatifler, üretici birlikleri, çiftçi dernekleri ve benzeri organizasyonların etkinlikleri dikkate alınarak, yapılacak yayım faaliyetlerine desteklerin sağlanması, başarılı sonuçlar alınmasına da yardımcı olacaktır", ilkesinden hareketle geniş tarım alanlarının bulunduğu, çok sayıda tarımsal işletmeye ve potansiyele sahip Konya iline teknik gezi düzenledik. Bu doğrultuda TAYDAP Projesi kapsamında oluşturulan Hububat Danışma Grubu üyelerimiz Konya İlinde Önder Çiftçi Derneği ve Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek ilimizi hububat konusunda daha iyi yerlere taşımak amacıyla incelemelerde bulundular" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Hububat Danışma Grubu üyelerinden Konya'ya teknik gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
    11:33 Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde asırlık ağaca tırmanan yavru kedi, 2 gün boyunca mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda kurtarılan kedi sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı tespit edildi.

  • Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti
    11:29 Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. Olayda 2 kişi yaralanırken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, olayın ardından gerekli önlemlerin alındığını ve zararın en kısa sürede giderileceğini belirtti.

  • Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar
    11:23 Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu
    11:23 Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu

    Eskişehir'de sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler ve yayalar yollarda güçlük çekerken, polis ve karayolları ekipleri önlem aldı.

  • İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor
    11:23 İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor

    İzmit Belediyesi, mantar üretim tesisinde yetiştirdiği istiridye mantarlarını vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak Belsa A Blok önünde gerçekleştirilen mantar dağıtımıyla vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

  • Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi
    11:20 Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İstinat duvarının çöktüğü alan dron ile görüntülendi. Apartmandakiler tahliye edildi.


Advertisement