Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nden Hacıbektaş Etkinliklerinin Partilerce Bir Siyasi Arenaya... - Son Dakika
Güncel

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nden Hacıbektaş Etkinliklerinin Partilerce Bir Siyasi Arenaya...

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırıyı yapanların Alevi hassasiyeti taşımadığını belirterek, "Bozdağ Hacıbektaş'a davet edildiği için geldi."

21.08.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırıyı yapanların Alevi hassasiyeti taşımadığını belirterek, "Bozdağ Hacıbektaş'a davet edildiği için geldi. Madem rahatsızsınız etmeyin o zaman" dedi.

Kenanoğlu Hacıbektaş etkinliklerinde Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yönelik saldırıya ilişkin "Hacıbektaş ilçesinde yapılan anmalara davet edilerek gelen Bekir Bozdağ'a yapılan fiziki saldırıyı kınıyorum. Konuklarımıza böyle davranamayız" dedi.

Bozdağ'ın Hacıbektaş'a davet edildiği için geldiğini belirten Kenanoğlu, şunları kaydetti:

"Aleviler konuğuna bu şekilde saldırmaz. Bunu yapanlar Alevi hassasiyeti taşımıyor. Hacıbektaş anmalarına "Devlet ve Hükümet' organizasyonun resmi sahibi olan belediyece davet ediliyor. Madem rahatsızsınız etmeyin o zaman. Bu yuhalamalar Alevi kurumları ve sıradan halkla ilgili değil. Biz Alevi kurumları olarak hiçbir zaman konuklara yönelik bir protesto örgütlemedik, müsaade etmedik. İki defa ev sahibi olan belediye başkanına yönelik sessizce alanı boşaltma protestosu yaptık. Asla yuhalama olmadı."

Hacıbektaş etkinliklerinin siyasi partilerce bir siyasi arenaya çevrilmesine de tepki gösteren Kenanoğlu, "Hacıbektaş anma etkinliklerini Belediye organizasyonundan kurtarmadığımız sürece siyasi arena olmaktan kurtaramayız" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği'nden Hacıbektaş Etkinliklerinin Partilerce Bir Siyasi Arenaya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı
    10:18 Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, İzmir Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, arkadan çarptığı diğer otomobilde bulunan B.G. ve B.T.'yi yaraladı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Soruşturma devam ediyor.

  • Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı
    10:17 Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir sürücü, otomobilini geri viteste unutarak başka bir araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, güvenlik kamerası anları kaydetti.

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.


Advertisement