Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Siverek'te - Son Dakika
Politika

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Siverek'te

PAR Genel Başkan Yardımcısı Siverek'teŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Siverek ilçesinde partisinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

16.06.2017 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Siverek'te

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Siverek ilçesinde partisinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Esmarçayı Mahallesinde özel bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz,"Elbette Sayın Kılıçdaroğlu'nun adalet arayışı içerisine girmesi genel anlamda iyi bir şeydir. Adaleti aramak, adaletin yerini bulması elbette güzel bir şeydir ama sadece bir ferde yönelik adalet arayışının kamuoyunda da çokta dikkate alınmadığını görüyoruz. Daha önce de bu memlekette adaletin tesis olması adına seslerini duyurmaya çalışan mazlum insanlar vardı, zulme uğramış insanlar vardı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu süreçlerde bu mazlum için yola revan olmaması şimdi ki hareketini halk tarafından sorgular hale getiriyor. Yapılması gereken bir kişi, bir kesim, bir parti, bir grup, bir hizip için değil, topyekun herkes için aleyhimize de olsa adaleti tesis etmektir. Özellikle CHP'nin geçmişinde almış olduğu kararlar doğrultusunda, devlet olduğu dönemlerde bu memlekete zulüm getiren bazı uygulamalarıyla yüzleşmemiş olması ve bu noktada aleyhine cereyan edeceğinden korktuğu için bunlar yüzleşmemiş olması şimdi ki hareketini kamuoyunda sorgular hale getirmektedir. Bizlerde HÜDA-PAR olarak herkes için adalet aleyhimize dahi olsa adalet diyoruz" dedi.

Bir çok İslam ülkesinin Katar ile olan ilişkilerini askıya alması konusunda konuşan Yavuz, "Katar meselesi, doğrusunu söylemek gerekirse İslam coğrafyasında yeni savaşlar, yeni kaos senaryolarının gündeme gelmesi için küresel emperyalist ve siyonist güçler tarafından ortaya konulmuş olan oyunlardır. Aynı oyunları 15 Temmuz akşamı da gördük, aşikare bir şekilde memleketimizi Irak'a yada Suriye'ye dönüştürmek isteyen şer güçlerin Katar'ın başına bu belaları getirmeye çalışan aynı Amerika'nın başını çekmiş olduğu şeytani güçlerin şuan da benzer bir oyunu Katar üzerinde oynadığını görüyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse Katar'ın Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerini göz önünde bulundurduğumuzda ve 15 Temmuz askeri darbe girişimini hamdolsun başarıya ulaşmamasından sonra ekonomik yönden Türkiye'yi çökertme şeytani planlarını da göz önünde bulunduğumuzda Katar'a yönelik bir izolasyonun direk olarak Türkiye'yi hedef aldığını söylemek mümkün. Bu anlamda Türkiye'nin Katar'a sahiplik yapması son derece doğru bir karardır. HÜDA-PAR olarak bizlerde bu kararı destekliyoruz" diye konuştu.

Son günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Irak'tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandumu kararı konusunda zamanlamaya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Yavuz şunları kaydetti: "Doğrusu HÜDA-PAR daha önce de buna benzer beyanatlar vermişti. Evet, biz hiç bir İslam ülkesinin parçalanmasını istemiyoruz ama parçalanma mukadderse mutlaka meydana gelecekse ve birlik mümkün değilse o zaman komşuluk ilişkileri belki dertlere derman olur diye denenmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz bu birinci husus. İkinci husus ise sadece bu referandum kararı değil, İslam coğrafyasında zaten ciddi anlamda yakılan bir ateş var, bir fitne ateşi var. Alacağımız kararlar bu fitne ateşini eğer biraz daha alevlendirecekse bunun zamanlamasına da elbette dikkat etmek gerekiyor ama onun dışında halka sorulacak olması bir meşruiyettir. Referanduma götürülecek, referandum sonucu bu statünün ilanına Kürt halkı karar verecek. Kürt halkının vereceği bu karara herkesin saygılı olması gerektiği kanaatindeyiz."

Düzenlenen iftar programına Mehmet Yavuz'un yanı sıra HÜDA-PAR Şanlıurfa il Başkanı Lokman Yalçın, Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, STK temsilcileri, Sendika Temsilcileri ile partililer katıldı.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Siverek\'te
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Siverek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement