Hüdapar'dan İran'daki Protestolara Tepki - Son Dakika
Politika

Hüdapar'dan İran'daki Protestolara Tepki

Hüdapar\'dan İran\'daki Protestolara Tepki

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep’te katıldığı partisinin 2’nci Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada İran’daki karışıklıkları değerlendirerek, "O hayat pahalılığını protesto edip hükümete tepki göstermek için sokağa çıkanlar iki günden sonra bir taraflara doğru...

08.01.2018 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te katıldığı partisinin 2'nci Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada İran'daki karışıklıkları değerlendirerek, "O hayat pahalılığını protesto edip hükümete tepki göstermek için sokağa çıkanlar iki günden sonra bir taraflara doğru çekilmeye başladılar" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Gaziantep partisinin 2'nci Olağan Kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada gündemi değerlendiren Yapıcıoğlu, İran'da hayat pahalılığı ile başlayan protestoların rejim karşıtlığına dönüştüğünü söyledi. Yapıcıoğlu, "İran'da hayat pahalılığı protesto ediliyor. Yumurta fiyatları bir hafta içerisinde ikiye katlanmış, sosyal yardımlar ciddi şekilde azalmış, asgari harcamalara aktarılan bütçe ciddi şekilde artmış. Eğer siz gelir dağılımını düzeltme noktasında ciddi adımlar atmazsanız birileri gelir bunu kullanır. O hayat pahalılığını protesto edip hükümete tepki göstermek için sokağa çıkanlar iki günden sonra bir taraflara doğru çekilmeye başladılar değil mi? İş rejim karşıtlığına dönüştü. Adamlar kendi bayraklarını yakmaya başladılar. Peki, gerçekten yumurta fiyatını protesto eden adam yumurta fiyatı için kendi bayrağını yakar mı, yakmaz. Ama tüm o protesto gösterilerini bahane edip işi başka tarafa çekmeye çalışanlar, o memleketin altını oymak için harekete geçtiler" dedi.

ABD'nin Kudüs ile ilgili kararına da değinen Yapıcıoğlu, "Bakınız şu son günlerin, şu son ayların konuşulacak gündem maddesinin konusu Kudüs. Dünyanın baş haydudu Amerika Birleşik Devletleri ve onun başındaki kibir abidesi olan bu Trump denen adam bir müddet önce Kudüs-ü Şerif-i siyonizmin başkenti olarak tanıyacaklarını, 1995 yılında Amerika meclisinin almış olduğu kararı yerine getireceklerini artık bunu ertelemeyeceklerini belirtti. Kendi elçiliklerini de Kudüs'e taşıyacaklarını ilan etti. Allah'ın izniyle ümmetin tümü de genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle Endonezya'dan, Fas'a, Kafkasya'dan Afrika'nın en uç kısmına kadar bir bütün dünya ayağa kalktı ve buna geçit vermedi" ifadelerini kullandı.

Kongreye, Yapıcıoğlu'nun yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Metin Kaya, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, BBP İl Başkan Yardımcısı Hasan Polat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hüdapar'dan İran'daki Protestolara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement