Son dakika gündem: DİYARBAKIR - HÜDAPAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan yeni anayasa çalışmalarına destek - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem: DİYARBAKIR - HÜDAPAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan yeni anayasa çalışmalarına destek

Son dakika gelişmesine göre Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa çağrısına ilişkin, "Olabildiğince geniş bir katılım ve katkıyla yeni bir anayasa yapmak mümkün. Bu fırsatı heba etmemek gerekir.

10.02.2021 16:29  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa çağrısına ilişkin, "Olabildiğince geniş bir katılım ve katkıyla yeni bir anayasa yapmak mümkün. Bu fırsatı heba etmemek gerekir. HÜDAPAR olarak üzerimize düşeni yapmaya, katkı vermeye hazırız." dedi.

Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde siyasetin gündemindeki konuların başında yeni anayasa ihtiyacının geldiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir anayasayla ilgili açıklamasından sonra siyasi partilerin yaklaşımlarını ortaya koyduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Yürürlükte bulunan 1982 Anayasası irili ufaklı 19 değişiklik ve 3 referandum görmüş, 175 maddesinin 98'i değiştirilmiş olsa da iskeletiyle, ruhuyla 1980 askeri darbesinin ürünü bir cunta anayasasıdır. En son değişiklik 16 Nisan referandumuyla yapıldı. 16 Nisan referandumunda anayasa değişikliğinden yana tavır koymuş ve değişikliğe 'evet' oyu vereceğimizi söylemiştik. Bu yolun açılmış olmasından memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

HÜDAPAR olarak siyaset sahasına çıktıkları günden bu yana tamamen yeni, sivil bir anayasa yapılması gerektiğini belirttiklerini dile getiren Yapıcıoğlu, mevcut anayasanın cunta mantığıyla insanların hürriyetini sınırlandırdığını, vesayet kurumlarıyla siyasetin alanını daralttığını söyledi.

"Yeni bir anayasa yapmak mümkün"

"Olabildiğince geniş bir katılım ve katkıyla yeni bir anayasa yapmak mümkün. Bu fırsatı heba etmemek gerekir. Bu fırsatın heba olması durumunda, sebep olanlar vebalinin altından kalkamazlar. HÜDAPAR olarak üzerimize düşeni yapmaya, katkı vermeye hazırız." değerlendirmesinde bulunan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanlık divanı toplantımızda siyasi partilerden randevu talep etmeyi kararlaştırdık. Sayın Genel Başkanımız siyasi partilerin genel merkezlerini ziyaret ederek yeni anayasayla ilgili görüş ve önerilerimizi, taleplerimizi iletecekler. Sunacağımız önerilerimizin ayrıntıları üzerinde çalışıyoruz. Önerilerimizle ilgili ayrıntıları bu ziyaretlerde siyasi partilerle ve basınla paylaşacağız."

Gazetecilerin mevcut anayasayla ilgili sorusu üzerine Yapıcıoğlu, anayasadan şikayetçi olmayan bir partinin bulunmadığını bildirdi.

Anayasanın toplumu bir arada tutan, yöneten ve yönetilen ilişkisini düzenleyen çatı metinler olduğuna dikkati çeken Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bir siyasi parti tarafından hazırlanması diğer partilere gelin buna 'onay verin' denmesi olmaz. Sadece siyasi partiler değil sivil toplum kuruluşları da dahil edilerek, ihtiyaç duyulan anayasanın ne olduğuna herkes cevap vermelidir. Önerimiz bir yuvarlak masa olmalı. Bu masanın etrafında herkes eşit şartlarda oturmalı ve memleket için ön görülenin ne olduğunu ortaya koymalıdır. Bunlar açık ve şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Bu bizce mümkündür. Sayın Cumhurbaşkanın çağrısı olumludur."

Son dakika gündem: DİYARBAKIR - HÜDAPAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu\'ndan yeni anayasa çalışmalarına destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika gündem: DİYARBAKIR - HÜDAPAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu'ndan yeni anayasa çalışmalarına destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement