Hudut kartalları düşmana korku salıyor - Son Dakika
Güncel

Hudut kartalları düşmana korku salıyor

Bir zamanlar teröristlerin gruplar halinde geçiş yaptığı Dağlıca bölgesi, yürütülen başarılı operasyonlar sonucu en güvenli günlerini yaşıyor.

08.12.2021 10:19  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir zamanlar teröristlerin gruplar halinde geçiş yaptığı Dağlıca bölgesi, yürütülen başarılı operasyonlar sonucu en güvenli günlerini yaşıyor. Geçmiş yıllarda binlerce teröristin içtima için bir araya geldiği Oramar Dağı başta olmak üzere Gevena Kurki, Şikefte ve Keri Tepe gibi hakim noktalardakii üs bölgeleri sayesinde artık sınırda kuş uçurtulmuyor. Teröristlerin Türkiye'ye geçiş güzergahlarını kapatan hudut kartalları, yaz kış demeden görevlerini yerine getiriyor.

Dik yamaçlı dağların arasında kurulan ve sürekli insansız hava araçlarının görev aldığı Dağlıca Taburu ve çevresindeki hakim noktalara kurulan üs bölgeleri, teknolojik silah ve ekipmanlarla korunuyor. Kahraman Türk askeri elleri tetikte, gözleri sınırda bekliyor. Her zaman göreve hazır olan hudut kartalları, telsizden yapılan 'tatbikat' anonsuyla kısa sürede hedefleri ateş altına aldı. Tatbikat gereği yapılan roket saldırısına anında makineli tüfekler ve ağır silahlarla karşılık veren Dağlıca kahramanları, belirlenen hedefi yok etti.

Hudut kartalları, ASELSAN tarafından üretilen yerli ve milli silahlar ile teknolojiden faydalanarak 7 gün 24 saat esasıyla görev yapıyor. Kaleyi andıran tabur, bünyesindeki askerlere her türlü sosyal ve sportif olanakları da sunuyor. Teröristlerin ülke topraklarına geçişlerinin engellenmesi için görevini sürdüren hudut kartalları, yaptıkları tatbikatlarla dosta güven, düşmana korku salıyor.

Hudut kartalları düşmana korku salıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hudut kartalları düşmana korku salıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement