Hukuk ve Adalet İlişkisi Konulu Konferans Verildi - Son Dakika
Yerel

Hukuk ve Adalet İlişkisi Konulu Konferans Verildi

Hukuk ve Adalet İlişkisi Konulu Konferans Verildi

DPÜ İkdisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde, Hukuk ve Adalet İlişkisi kolunu konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

08.05.2013 11:36  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi İkdisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde "Hukuk ve Adalet İlişkisi" kolunu konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Türk Hukuk Kurumu Yönetim Kurulu,

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu ve Hukuk Kurulu Üyeliği ile Şike Tahkik Kurulu Üyeliği ve Başkanlığını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı konuşmacı Avukat Ahsen Coşar, "Hukuk halkın ruhu, milletin hukuki vicdanıdır. Hukuk bir güven ve özgürlüktür. Geçmiş zamanlarda dış etkilere, evrensel kimi değerlere son derece kapalı olan yerel egemenin hukuku günümüzde tek bir egemenin altında değildir. Günümüzde yerel ve ulusal egemenlerin yanısıra uluslararası hukuk vardır. Hukuku uluslararası egemen yapan ise İnsan haklarının var olmasındandır" dedi.

Hukuk felsefesinin, özgürlük ve eşitlik gibi en temel değerlerden türediğini dile getiren Coşar, "Bu değerlerden türeyen birçok hukuksal kavram birçok anayasada yeralmıştır. Aramakta olduğumuz iyiliğin servet olmadığı açıktır çünkü servet sadece faydalıdır, aradığımız şey erdemdir, erdemli olmak için ahlak sahibi; ahlak sahibi olmak içinde etik sahibi olmak gerekir. Demokrasi siyasi düşünce felsefenin kendini ifade edebilmesidir. Bu çağın adı demokrasi çağıdır bu çağla birlikte demokrasi kalıbı değişmiş kapalı sistemler açılmaya, otoriter sistemler çökmeye, alışılagelmiş hiyarerşiler yıkılmaya, kimi tabular sorgulanmaya, daha düne kadar doğru bilinenler yanlış, yanlış bilinenler doğru bulunmaya başlanmıştır. Güç ilişkiside değişmiş iktidar seçkinlerin değil halkın eline geçmeye başlamıştır. Günümüzde sadece devletler, hükümetler, kurumlar değil ekonomide, teknolojide, enformasyonda, kültürde demokratikleşmeye başlamıştır" diye konuştu.

DPÜ Rektörü Prof.Dr Ahmet Karaaslan konferans sonrası Coşar'a bir tablo takdim etti.

(EFE)

08.05.2013 11: 25: 13

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hukuk ve Adalet İlişkisi Konulu Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement