Hukukçu ve Siyaset Adamı Muammer Aksoy Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hukukçu ve Siyaset Adamı Muammer Aksoy Anıldı

Hukukçu ve Siyaset Adamı Muammer Aksoy Anıldı

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, hukukçu ve siyaset adamı Muammer Aksoy'un kabrinde anma töreni gerçekleştirdi.1990 yılında faili meçhul bir cinayetle öldürülen hukukçu ve siyaset adamı Muammer Aksoy, Cebeci Asri Mezarlığında yapılan...

31.01.2012 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, hukukçu ve siyaset adamı Muammer Aksoy'un kabrinde anma töreni gerçekleştirdi.

1990 yılında faili meçhul bir cinayetle öldürülen hukukçu ve siyaset adamı Muammer Aksoy, Cebeci Asri Mezarlığında yapılan törenle anıldı. 1 dakikalık saygı duruşundan sonra Mülkiyeliler adına yaptığı konuşmada Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, "Aksoy hocamızı anmak çok heyecanlı bir an. Hiçbir olay yoktur ki Aksoy içinde yer almasın. Aksoy hoca Atatürkçülüğü fotoğraf Atatürkçülüğünden çıkarmış, gerçek niteliğinde kavuşturmaya çalışmıştır" dedi.

CHP'li Tuncay Alemdaroğlu ise, Aksoy'un birinci meselesinin Atatürkçülük olduğunu ve bu konuda gerçek anlamda uğraştığını belirterek, "Atatürkçülüğün temeli emperyalizme karşı olmaktır. Aksoy'un özellikle hukukun üstünlüğü, demokrasi ve cumhuriyetle ilgili yazdıkları bugün hala güncelliğini korumaktadır. Bütün hukuksuzluğa, çağdışı dayatmalara karşı Atatürk'ün izinde direnmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Celal Ülgen, bu ülkenin aydınlarını, hocalarını aramızdan suikastlerin aldığını vurgulayarak, artık yeni bir dönemin başladığını söyledi. Ülgen, "Bu dönemde bombalar, tuzaklar yok. Haksız, hukuksuz tutuklama ve işkence var. Bunun adına 'ileri demokrasi' diyorlar. Emperyalizme karşı direniş ne zaman etkin olarak başlarsa, o zaman bu uğurda şehit olan tüm aydınların ve Mustafa Kemal'in ruhu şad olacaktır" şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın da, "Dünyada emperyalizm vites büyüttü. Türkiye'de de onun işbirlikçileri vites büyüttü. Biz bunun karşıtları olarak bu aydın ve çınarlardan destek alıyoruz, onları örnek alıyoruz. Onların bu uğurda nasıl savaştıklarını, mücadele ettiklerini biliyoruz. Yeni aydın ve yurtsever kuşağı yetiştirmek hepimizin görevidir" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin tüm şubeleri adına İzzet Arolat, Aksoy'un yorulmak bilmeyen bir devrimci, yaşamını ulusuna adamış bir savaşçı olduğunu dile getirerek, "Birbirinden değerli profesörler arasında bitmek bilmeyen enerjisiyle parlayan bir Muammer Aksoy vardı. Milli Petrol Dairesi'nin avukatlığını yapıyordu. Ona 'Petrol Muammer' diyenler vardı. Aksoy ve diğer devrim şehitleri, tehlikeleri önceden gördükleri ve bunları önceden haber verdikleri için öldürüldüler. Umuyorum ki asıl failler

bulunacaktır" açıklamalarında bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Bugünkü noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm değerlerinin yok olduğu gerçeği var. Türkiye Atatürk zamanında tam bağımsızlık ekseninde çağdaşlık programıydı. Atatürk öldüğünde devrimler sona erdi. Sonraki süreç ise devrimlerin yıkılması sürecidir. Aydınların hepsi 12 Eylül tehlikesini gördü. Görenlerin hepsi teker teker susturuldular. Hukuk, ülkenin birliği, yargı bağımsızlığı dediler ama biz üç maymunu oynayıp uyumayı tercih ettik. Türkiye 12

Eylülle ulusal devlet yapısını kaybetti. Bunlarda kim suçlu? Bu noktayı tespit etmediğimiz için buradayız. Eğer bugün bunları yaşıyorsak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaleleri ele geçirilmişse konuşup konuşup daha sonra bir şey yapmadığımız içindir. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yapısı tehlikede. Diktatörlüğe doğru hızla gidiyoruz. Toplantılar artık bize sonuç getirmeli. 'Tarih tekerrürden ibarettir' deyip oturmamalıyız. Bir şey yapmayan için tarih tabii tekerrürden ibarettir" diye konuştu.

Tören sonunda topluluk, Muammer Aksoy'un mezarına çiçekler attı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hukukçu ve Siyaset Adamı Muammer Aksoy Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açan 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açan 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi
    16:27 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement