Hükümet ile Memurlar Arasındaki Toplu Görüşmeler - Son Dakika
Güncel

Hükümet ile Memurlar Arasındaki Toplu Görüşmeler

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, hükümetin sunduğu zam teklifini kabul etmeyeceklerini söyledi.

15.08.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, hükümetin sunduğu zam teklifini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Yapılan zam teklifiyle ilgili basın açıklaması yapan Barışan, Devlet Personel Başkanlığı'na 3 alternatifli bir zam önerisi önerdiklerini hatırlattı.

Hükümetin zam teklifinin kabul edilir bir tarafının bulunmadığını kaydeden Barışan, "2018 yılı için yüzde 3+3, 2019 yılı için ise yine yüzde 3+3 teklifi geldi. Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın deyimi ile 4 tane 3'ü yan yana sıralayarak masaya geldi. Bu tamamen memuru görmezden gelen bir anlayış. Çünkü bu anlayış 'sektöre teşvik emekçiye tenkis' anlayışıdır. Biz bunu doğru bulmuyoruz.

Bakın finans sektörü enflasyon farkının yaklaşık 7 katı kar etti, hatta cumhurbaşkanımızın bankaların karından şikayetçi olan bir ifadesi vardı. Bankaların karından bahsedilen bir ortamdan bize maliyenin cimriliğinden pay düştü maalesef. Açlık sınırı yükseliyor, alım gücümüz düşüyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hükümet ile Memurlar Arasındaki Toplu Görüşmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement