Hulusi Efendi, Vefatının 24'üncü Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Hulusi Efendi, Vefatının 24'üncü Yılında Anıldı

Hulusi Efendi, Vefatının 24\'üncü Yılında Anıldı

Malatya'nın Darende ilçesinde, Hulusi Efendi, vefatının 24'üncü yılında anıldı.

23.06.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Darende ilçesinde, Hulusi Efendi, vefatının 24'üncü yılında anıldı.

Somuncu Baba Külliyesi'nde gerçekleştirilen, anma programına, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın ile Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven katıldı.

Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Demir, programda yaptığı konuşmada, "Bizler bugün burada, manevi birliktelik için, Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi'nin gönül sesine, Türkiye'nin değişik yerlerinden icabet ederek geldik" dedi.

Somuncu Baba'nın hoşgörü içerisinde 600 yıldır bütün insanlık alemine misk ve anber rayihaları dağıtan bir cennet çiçeği olduğunu ifade eden Demir, "Doğumunun 100. yılında manevi gölgesinde bulunduğumuz Hulusi Efendi, yüzyıla mührünü vuran, asrımızdan gelecek asırlara bir sel gibi çağlayıp coşan, sevgiyi maya maya yoğuran bir gönül sultanıdır" diye konuştu.

Vakfın 28. hizmet yılını idrak ettiklerini ve vakıf bilincinin topluma aşılanması için yoğun çaba sarf ettiklerini, birçok hizmeti gönül dostlarının katkılarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Demir, "Her canlıya hizmet etmeyi kendine düstur edinen, özellikle ülkesini, Darende'yi ve halkını çok seven, hizmetleriyle 'Gönüller Sultanı' olan, gönüllere taht kuran Hulusi Efendi'nin adına kurulu bulunan vakfın her türlü hayri, sosyal, kültürel ve tarihi hizmetlerini gerçekleştirmesini, yüce milletimize ve milli ve manevi değerlerimize gösterilen bir vefa borcu olarak görüyoruz" dedi.

Somuncu Baba İlahi Grubu'nun, Hulusi Efendi'nin kendi yazmış olduğu divanındaki eserleri seslendirdiği program, Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş'ın bin 700 hatmin duasını yapması ile devam etti.

Etkinlikler kapsamında açılışı yapılan ve Türkiye'nin dört bir yanından yöresel ürünlerin bulunduğu kermese, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hulusi Efendi, Vefatının 24'üncü Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement