Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla Sarız ilçesini Kahramanmaraş yoluna bağlayan 4,5 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması yapıldı.

16.10.2020 15:45  Güncelleme: 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla Sarız ilçesini Kahramanmaraş yoluna bağlayan 4,5 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç'ın talimatı üzerine büyükşehir belediyesi ekiplerinin başlattığı çalışmalar sonucu Sarız'ı Kahramanmaraş yoluna Darıdere çıkışından bağlayan 4,5 kilometre uzunluğundaki yolda, altyapısının tamamlanmasının ardından önce birinci kat asfalt çalışması yapıldı.

Ekipler yolun daha konforlu ve uzun ömürlü olabilmesi için ikinci kat asfalt çalışmasını da bitirdi.

Yol çizgileri ile yatay ve düşey işaretlemeleri yapılan yol, konforlu ve güvenli hizmet vermeye başladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'dan Kovid-19 denetimi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İlçe Kaymakamı İlhan Abay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Kuzucuoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile birlikte yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında eski sanayi bölgesinde denetimlerde bulundu.

Çolakbayrakdar, alınan önlemlere hassasiyetle yaklaşan esnafa teşekkür etti. Esnaf ve vatandaşlar da hizmetlerden dolayı Çolakbayrakdar'a teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Çolakbayrakdar, tıp fakültesi ile Sadiye Nuhoğlu İlkokulu öğrencileriyle birlikte ağaç dikti.

Çolakbayrakdar, hava koşulları elverdiğince 45 gün boyunca Kocasinan'ın her bir bölgesinde ağaçları toprakla buluşturacaklarını belirtti.

KTO'dan "maske, mesafe, hijyen" denetimi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Uyar, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Nihat Pullu ile birlikte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Hastane Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Esnafa "Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi" ve sosyal mesafe broşürleri dağıtan Uyar, pandemi sürecinde genel kurallara uyulmasının halk sağlığı için çok önemli olduğuna vurguladı.

Melikgazi'de Selçuklu Anıtı ve Park Projesi

Melikgazi Belediyesi, Hunat Mahallesi'nde yeni hayata geçireceği Selçuklu Anıtı ve Park Projesi ile Kayseri'ye farklı vizyon katacak.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hunat Mahallesi'nde bulunan 50. Yıl Dedeman İmam Hatip İlköğretim Okulu ve Nazmi Toker İmam Hatip Ortaokulu'nu yıkıp burada eğitim alan öğrencileri Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yeni yaptıkları okula taşıyacaklarını ifade etti.

Okulun yerini tamamen park, çocuk oyun alanları ve yeşil alan olarak tasarlayacaklarını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Altını da bölgenin otopark sorununu karşılamak için kapalı olarak planladık. Merkezdeki trafik yoğunluğuna 'üstü park, altı otopark' projemizle kalıcı çözüm üretmek istiyoruz. Ayrıca parkın içinde önemli bir tarihi simge olacak Selçuklu Anıtı'nı yapacağız. Sekiz köşeli iç içe geçmiş iki kareden oluşan Selçuklu yıldızının her bir ucu bir erdemi simgeler. Bunlar sırasıyla merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik ve şükür. Otopark ve yeşil alan ihtiyacına çözüm bulacak olan bu yeni projemizle ilçemize yeni bir yaşam alanı kazandıracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement