"Hünerli Eller" Ahlat'ın lezzet durağı oldu - Son Dakika
Güncel

"Hünerli Eller" Ahlat'ın lezzet durağı oldu

"Hünerli Eller" Ahlat\'ın lezzet durağı oldu

Kaymakamlıktan aldığı destekle "Hünerli Eller" adlı ev yemekleri restoranını 9 yıldır başarıyla işleten Derya Akyürek, karşılaştığı tüm zorlukları azimle aştığını söyledi.

16.11.2013 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakamlıktan aldığı destekle "Hünerli Eller" adlı ev yemekleri restoranını 9 yıldır başarıyla işleten Derya Akyürek, karşılaştığı tüm zorlukları azimle aştığını söyledi.

Akyürek, restoranında yöresel yemekler içli köfte, kabak dolması, halise, çorti, taplama, ayran aşı, turşu aşı, lahana dolması, fasulyeli, mercimekli bulgur pilavı, tas kebabın yanı sıra inci kefali balığı gibi birçok farklı yemeği müşterilerin beğenisine sunuyor.

Yöresel yemeklerle ilçenin tanıtımına ve turizmine katkı sunan Akyürek, restoranda kadınlara da iş imkanı sağlıyor.

Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında Ahlat Kaymakamlığından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında kredi alarak restoran açtığını ve o günden bu yana restoran işlettiğini söyledi.

İş yerini açarken birçok kişiden olumsuz tepki aldığını anımsatan Akyürek, şöyle konuştu:

"Başta çevremdekiler 'yapamazsın, bu erkek işi' dediler. Çok şükür 9 yıldır bu işi yapıyorum. Çok da memnunum. Yöresel yemekleri, haftanın belirli günlerine yaydık. Bazı müşteriler yöresel yemek istemedikleri için bu uygulamaya geçtik. Dışarıdan restorana gelen herkes, bizi tebrik ediyor. Cesaretimizden dolayı kutluyor. Ahlat'ta kadın esnaf görmek insanları memnun ediyor."

Müşterilerden Önder Gümüş ise "Hünerli Eller"de yapımı zahmetli olan çok güzel yemekleri yeme olanağı bulduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Hünerli Eller' Ahlat'ın lezzet durağı oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement