Hünkar Köşkü'nü Nisanda 5 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Hünkar Köşkü'nü Nisanda 5 Bin Kişi Ziyaret Etti

Hünkar Köşkü\'nü Nisanda 5 Bin Kişi Ziyaret Etti

Hünkâr Köşkü Müzesi, nisan ayında 5 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

07.05.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hünkar Köşkü Müzesi, nisan ayında 5 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Bürokratların yanı sıra, yerli ve yabancı gruplarla vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müzeyi 2014 yılının ilk 4 ayında 13 bin 473 kişi ziyaret etti.

Nisan ayı içinde müzeyi ziyaret eden isimler arasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Bursa Valiliği'nin düzenlemiş olduğu gezi programı kapsamında Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Valisi Ali Kaban ve beraberindekiler ile Bursa Milletvekili Turhan Tayan da yer aldı. Ayrıca, eski hakemlerden Muhittin Boşat, Bünyamin Gezer, Mustafa Çulcu ile spor araştırmacısı ve aynı zamanda TV program sunucusu İsmail Kemankaş, Hünkar Köşkü Müzesi'ni ziyaret ederek köşkün tarihi geçmişi ve mimari özelliklerini etkileyici bulduklarını ifade etti. Nisan ayında, Bursa merkezde yer alan okulların yanı sıra Mudanya, İnegöl ve Gürsu'dan gelen öğrenci grupları ile Ankara, İstanbul, Manisa ve Balıkesir başta olmak üzere çeşitli ilerden 62 farklı grubun ziyaret ettiği müze, Pazartesi günleri hariç, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık tutuluyor.

Bilim Şenliği'ne katılmak üzere Bursa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da öğle yemeği için Bursa Büyükşehir Belediyesi Hünkar Köşkü Sosyal Tesisi'ne geldi. Giriş kapısında, Hünkar Köşkü'nün Abdülmecit zamanında sadece 19 günde inşa edildiğini duyunca şaşkınlık yaşayan Bakan Yıldız, Hünkar Köşkü Müze Sorumlusu Sanat Tarihçisi Zehra Anbartepe eşliğinde tarihi köşkü gezdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hünkar Köşkü'nü Nisanda 5 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement