Hür Dava Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi - Son Dakika
Politika

Hür Dava Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi

Genel Başkanı Yılmaz: "İmralı ve Kandil sadece kendilerini destekleyenlerin temsilcileridir. Bu münasebetle Kürt halkının sadece bir kesiminin temsilcileridirler ve temsilcisi oldukları örgüt ve kişiler adına konuşabilirler"

30.06.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, "İmralı ve Kandil sadece kendilerini destekleyenlerin temsilcileridir. Bu münasebetle Kürt halkının sadece bir kesiminin temsilcileridirler ve temsilcisi oldukları örgüt ve kişiler adına konuşabilirler" dedi.

HÜDA PAR'ın 1. Olağan Büyük Kongresi,  Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kur'an-ı Kerim ve dualar okunarak açılışı yapılan kongrede, divan başkanlığı oluşturulmasının ardından Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz, partililere hitap etti.

Türk Bayrağı ve parti ambleminin yer aldığı bir platformdan partililere seslenen Yılmaz, "yıllarca ezilen, dışlanan, yoksulluğa mahkum edilen halkın sesi olmak için yola çıktıklarını" söyledi.

Her türlü ahlaki yozlaşmaya karşı, halkın sesi olmak için kurumsallaşmaya karar verdiklerini anlatan Yılmaz, yoğun teşkilatlanma çalışmaları sonucunda önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlere katılma hakkını elde ettiklerini ve seçim stardını verdiklerini bildirdi.

Türkiye'de "Batı dünyasının değerlerinin halka dayatıldığını, İslam'ın yok sayıldığını, Türk ve Kürtlerin birbirine kırdırılmaya çalışıldığını" öne süren Yılmaz, "Bugün dahi Müslümanlar inançlarının gereğini yerine getiremiyor" diye konuştu.

"Bugün iktidarda bulunanların, bu konudaki yasaklayıcı düzenlemeleri kaldırabilecekleri halde kaldırmadıkları için engellemeler devam ediyor" iddiasında bulunan Yılmaz, "Tesettürün, başörtüsünün serbest olması için bir ay içinde 12 milyon 300 bin imza toplanıyor. Buna rağmen halkın bu haklı talebinin yerine getirilmemesinin sebebi nedir? 10 yıldır iktidarda olanlara, verdikleri sözleri yerine getirmelerini ve bir an önce bu sorunu çözmelerini tavsiye diyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplumsal barışın tesis edilmesi için ulus devlet projesinin sonlandırılması gerektiğini savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu ülkede yaşayanlar olarak inançta kardeşiz ve insanlıkta kardeşiz. Toplumsal barış için bu kardeşlik anlayışı çok önemlidir. Kardeşlikte adalet ve hakkaniyet ölçüsü gözetilmelidir. Bir arada yaşamayı ve ayrılamamayı ifade eden 'etle tırnak' gibiyiz söylemiyle kardeşlik sağlanmaz. Birinin diğerine tabi olduğu, entegre olduğu böylesi bir anlayışı eksik, yetersiz ve yanlış buluyoruz. Bizim kardeşlik anlayışımız, inancımızdan gelmektedir. İçinde farklı etnisiteleri, renkleri ve sesleri barındıran toplumumuzdaki, kardeşlik anlayışımız, bir vücudun azaları gibi olmaktır."

"Kürtlerin haklarının yıllarca inkar edildiğini, Türk olmayan herkesin canının acıtıldığını ve kardeşliğe darbe vurulduğunu" öne süren Yılmaz, "Ülkede farklı etnikleri bir arada tutacak İslam'dır. İslam kardeşliği yeniden tesis edilmelidir" şeklinde konuştu.

"Türk milliyetçiliğini de Kürt milliyetçiliğini de reddediyoruz. Kürtlere söylediklerimizi Türklere de söylüyoruz" diyen Yılmaz, "PKK sorunu ile Kürt sorununu aynılaştırmak yapılacak en büyük hata olur" değerlendirmesinde bulundu.

Çözüm sürecini olumlu bulduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"İmralı ve Kandil sadece kendilerini destekleyenlerin temsilcileridir. Bu münasebetle Kürt halkının sadece bir kesiminin temsilcileridirler ve temsilcisi oldukları örgüt ve kişiler adına konuşabilirler, taleplerde bulunabilirler. Kürt halkının gasp ve inkar edilen insani ve İslami haklarının teslimi, iadesi konusunda tek başına muhatap alınması telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Kürtlerin hakları söz konusu olduğunda, muhatap Kürt halkının gerek seküler ve gerekse İslami kesimlerinin tüm örgütlü yapılarıdır. Masada her kesimin temsilcisi olmalıdır. Haklar ve talepler için ortak bir deklarasyon yayınlanmalıdır. Hiç kimse dışlanmamalıdır. Bu yapılmadığı takdirde Kürt halkı bilinçli bir şekilde kaos ve çatışmanın içine çekilmiş olacaktır. Bu durumda olacakların tek sorumlusu devlet adına buna zemin hazırlayan Hükümet olacaktır."

Daha sonra Genel Başkanlık, Genel İdare Kurulu ile Parti Şura Meclisi üyelikleri için başvuruların alındığı kongrede, Genel Başkanlık için Zekeriya Yapıcıoğlu tek aday gösterildi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da aralarında bulunduğu siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hür Dava Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement