Hurda ahşap atıklar, öğrencilerin elleriyle mobilyaya dönüşüyor - Son Dakika
Ekonomi

Hurda ahşap atıklar, öğrencilerin elleriyle mobilyaya dönüşüyor

Hurda ahşap atıklar, öğrencilerin elleriyle mobilyaya dönüşüyor Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Meslek Lisesi öğrencileri, okulda kurulan mobilya bölümünde hurda ahşap atıkları ve paletleri mobilyaya dönüştürüp tekrardan ekonomiye kazandırıyor.

08.01.2021 12:59  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hurda ahşap atıklar, öğrencilerin elleriyle mobilyaya dönüşüyor

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Meslek Lisesi öğrencileri, okulda kurulan mobilya bölümünde hurda ahşap atıkları ve paletleri mobilyaya dönüştürüp tekrardan ekonomiye kazandırıyor.

Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2017-2018 eğitim öğretime faaliyete giren, malzeme eksikliği nedeniyle faaliyetlerine yeni başlayan Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi bölümde eğitim gören öğrenciler, okullarda hurda halinde olan ahşap malzemeler ile paletleri toplayıp mobilyaya dönüştürüyor. Şık ve estetik malzemeler üreten öğrenciler, hem meslek öğrenirken, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Amaçlarının teknik anlamda öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi yapmak olduğunu söyleyen mobilya ve iç mekan tasarım bölüm şefi İbrahim Aldırmaz, "Biz burada Milli Eğitim Müdürlüğümüzün atık malzemesi olan paletleri tekrardan ekonomiye, doğaya kazandırıyoruz. Burada 180'a yakın öğrencimiz sırayla çalışıyor ve çeşitli malzemeler yapıyoruz. Bu bölümden mezun olan öğrenciler inşallah meslek sahibi olarak çıkacaklardır" dedi

Okulda mobilya bölümünün 2017-2018 eğitim öğretim yılında açıldığını, malzeme eksikliği nedeniyle bu sene üretime başladıklarını söyleyen Müdür Yardımcısı Mehmet Yaşar Akarsu, "Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle malzeme donanımlarımız tamamlandı ve üretime başladık. Öğrencilerimiz haftanın belirli saatlerinde vardiya sistemiyle buraya gelip çalışıyor ve aile bütçelerine de katkı sağlıyor" diye konuştu.

Mobilya ve dekorasyon bölümünde yaklaşık 180 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü söyleyen Okul Müdürü Mehmet Sadık Kıran, "Burada amacımız öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi yapmak. 4. yılın sonunda öğrencilerimiz bu okuldan mezun olduktan sonra iş hayatına atılabilecek" dedi

Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Yusuf Karahan da okulda hem eğitim aldığını hem de gelecekte meslek sahibi olmak için bu bölümü seçtiğini belirterek, "Okulumuzda öğretmenlerimizin emekleriyle biz öğrenciler olarak mobilya atölyesinde çalışıyoruz, elde ettiğimiz hurda palet ve tahtaları mobilya malzemelerine dönüştürerek okulumuzun eksiklerini gideriyoruz. Ayrıca okulumuzda çalıştığımız süre içerisinde aile bütçemize de katkı sunarak gelecekte meslek sahibi olma yolunda eğitimlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hurda ahşap atıklar, öğrencilerin elleriyle mobilyaya dönüşüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hurda ahşap atıklar, öğrencilerin elleriyle mobilyaya dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.


Advertisement