Hurdacılar Havalandırma Borusunu Kesti, Musluklardan Çamur Aktı - Son Dakika
Güncel

Hurdacılar Havalandırma Borusunu Kesti, Musluklardan Çamur Aktı

Hurdacılar Havalandırma Borusunu Kesti, Musluklardan Çamur Aktı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çamurlu yağmur sularının 70 bin nüfuslu ilçenin içme suyu hattına karışması sonrası musluklardan çamurlu su akmaya başladı.

11.12.2012 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çamurlu yağmur sularının 70 bin nüfuslu ilçenin içme suyu hattına karışması sonrası musluklardan çamurlu su akmaya başladı. Kirliliğin kaynağını bulmaya çalışan Fethiye Belediyesi, Ören- Fethiye ana içme suyu hattının Çırpı Mevkii'ndeki havalandırma borusunun hurdacılar tarafından kesilmesi sonrası çamurlu suyun şebekeye karıştığını belirledi.

Fethiye'de dün saat 08.00'dan itibaren etkili olan şiddetli yağışla birlikte Ören- Fethiye ana içme suyu hattına çamurlu yağmur suyu karıştı. İlçe genelinde musluklardan çamurlu su akmaya başladı. Musluğu açan vatandaşlar, çamurlu suyu görünce şoke oldu. Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Fethiye Belediyesi, bazı mahallelerde suyu kesti. Ekipler, çamurlu suyun kaynağını bulmak için araştırma başlattı.

HURDA İÇİN HAVALANDIRMA BORUSUNU ÇALMIŞLAR

İnceleme sonrasında içme suyu hattına çamurlu suyun, Çırpı Mevkii'ndeki ana içme suyu şebekesinden karıştığı belirlendi. Bölgeye giden ekipler, şebekeye ait havalandırma borusunun kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hurda amaçlı kesildiğini, aşırı yağışlarla birlikte yükselen yağmur suyunun bu delikten içme suyu hattına karıştığını tespit etti. Havalandırma borusu belediye ekipleri tarafından kapatılırken, ilçe genelinde çamurlu suyla dolan depolarda temizlik çalışması başlatıldı. Suyun temizlenmesi için klorlama yapılacağı kaydedildi.

Musluklarından çamurlu su akan vatandaşlar belediye tarafından yapılan anonslar sonrası damacana ve şişe su almak için marketlere koştu. İlçe genelinde su satışları artarken marketler vatandaşlara su yetiştirmekte zorlandı. Suya aşırı talep olduğunu kaydeden market işletmecisi Ramazan Fersiz, "Suyun çamurlu akmasıyla birlikte satışlarımız arttı. Kış aylarında su satışı olmazdı. Stoklar tükendi" dedi.

YANLIŞLIKLA ÇAMURLU SUDAN İÇTİM

Bilmeden çamurlu sudan içtiğini belirten Kezban Yıldız, çocuklarının da aynı sudan içtiğini söyledi. Yıldız, "Ben ve çocuklarım bilmeden çamurlu sudan içtik. Çok tedirgin oldum. Ancak şimdilik bir rahatsızlık hissetmiyorum" diye konuştu. Suyun bir anda sarı renkte aktığını anlatan Sadike Tunçyürek ise "Suya yağmur suyu karışmış. Kesinlikle içmiyoruz. Su düzelene kadar şişe suyu kullanacağız" dedi.

'ŞEBEKE SUYUNDAN İÇMEYİN'

Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak, "Sularda kirlilik mevcut. Fethiye Belediyesi yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. Klorlama ve depolarda temizlik yapılacak. Vatandaşlarımızın bu sulardan içmemesini öneriyoruz. Şu ana kadar bu sebepten dolayı hastaneye başvuran olmadı. Gerekli çalışmaların ardından sular tekrar normale dönecektir" diye konuştu. - Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hurdacılar Havalandırma Borusunu Kesti, Musluklardan Çamur Aktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement