Hürriyet Gazetesi Binasına Zarar Verme Davası - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Gazetesi Binasına Zarar Verme Davası

Hürriyet gazetesi binasına zarar verdikleri iddiasıyla "mala zarar verme" ve "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 26 kişinin yargılanmasına devam edildi.

12.10.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet gazetesi binasına zarar verdikleri iddiasıyla "mala zarar verme" ve "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 26 kişinin yargılanmasına devam edildi.?

Bakırköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz 1 sanık ile müştekiler Şafak Çetin Çorum ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'nin avukatı katıldı.

Duruşmada ifade veren müşteki Şafak Çetin Çorum, olay tarihinde Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'nin avukatı olduğunu ancak 11 Ocak 2016'da görevinin sona erdiğini anlattı.

Çorum, 6 Eylül 2015'te sosyal medyada Hürriyet Gazetesi'nin önünde toplanılması şeklinde bir haberin yayıldığını, güvenlik amirinin de gerekli önlemlerin alınması için hazırlıklar yaptığını bildiğini, olay günü gazete binasına saldırı haberi olduğunu duyunca kendisinin de kuruma gittiğini söyledi.

Müşteki Çorum, kuruma gittiğinde bina korkuluklarının önünde kalabalığın toplandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Anladığım kadarıyla içeride bulunan kalabalık grup dışarıya çıkarılmıştı. Ancak baktığımda binaya verilen zarar görünüyordu. Bina giriş kapısındaki cam kapı, araç bariyerleri aydınlatma lambaları ve kameralar kırılmıştı. Ancak bu zarar verme ve bina bahçesi içerisine girilme anına şahit olmadım. Gittiğim sürede bahçeden dışarıya çıkarılmış, korkuluğun dışında bekliyorlardı, sloganlar atılıyordu. Ben de avukat olarak müşteki vekili sıfatıyla karakoldaki yasal süreci takip ettim. Olaya karışan kişilerin kim olduğunu bilmiyorum, teşhis etmem de mümkün değildir. Olay nedeniyle şahsi bir şikayetim yoktur."

Duruşmada tanık olarak dinlenen Y.K, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polis olarak görev yaptığını, olay günü Hürriyet Gazetesi binası önünde görevlendirildiğini ifade etti. Tanık Y.K, akşam saatlerinde kalabalık bir grubun sloganlar atarak, gazete binasına doğru gelmeye başladığını, bina önünde kamyonların araç giriş ve çıkışlarını kapattığını, takviye ekip gelinceye kadar bu kişileri durdurmaya çalıştıklarını söyledi.

Grubun binanın camlarını tekmelediğini, ellerine geçen maddeleri fırlattığını anlatan tanık Y.K, takviye ekibin gelmesiyle binanın bahçesinden çıkardıkları grubun bir süre sonra dağıldığını, herhangi bir gözaltı işlemi yapmadıklarını, zarar veren kişileri teşhis edebilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Dinlenen diğer 2 tanık da zarar veren kişileri, teşhis edemeyeceklerini ve tanımadıklarını belirtti.

Duruşmada savunma yapan sanık Kemal Karakurt, olay günü bir arkadaşıyla Başakşehir istikametine doğru giderken Hürriyet gazetesi binası önünden geçmeleri gerektiğini ancak yolun kapalı olduğunu ifade ederek, "Yolda sloganlar atılıyordu. Ben ve yanımda bulunan arkadaşım hiçbir şekilde araçtan inmedik, slogan atıp, olaylara dahil olmadık. Sadece yolun açılmasını bekledik. Hiçbir şekilde olaylara karışan grubun içinde değildim. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum." dedi.

Mahkeme, dinlenmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden ?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 Eylül 2015'te kalabalık bir grubun saat 23.05 sıralarında, protesto için gazete binası önüne gittikleri belirtildi. ?

İddianamede, 8 Eylül 2015'te de güvenlik güçlerinin şehit edilmesini protesto için araç konvoyu oluşturan şüphelilerin ilk önce Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğüne vardıkları, saat 20.30 civarında da gazete binası önüne gittikleri ve protestoya burada devam ettikleri aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin yönetim binasının etrafı duvarla çevrili bahçesi içerisine, güvenlik güçlerini itekleyerek girdikleri, ışıklandırma aparatlarını, binanın giriş kapısındaki döner cam kapı, vitrin camları, kameralar, giriş kapısındaki bariyerleri kırarak zarar verdikleri, giriş kapısını zorlayarak bina içine girmek istedikleri, olay yerine gelen takviye güvenlik güçlerince bina bahçesinin dışına çıkarıldıkları anlaşılmıştır."

Araç plakalarından kimlikleri tespit edilen şüphelilerin, gazete binasının önüne protesto amacıyla gittikleri, İstiklal Marşı'nı okudukları ancak gazetenin bahçesine, binaya girmedikleri ve zarar vermedikleri şeklinde beyanda bulundukları kaydedildi. ?

İddianamede, 26 şüpheli hakkında "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 2 yıl 4 aydan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hürriyet Gazetesi Binasına Zarar Verme Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.


Advertisement