Hürriyet Gazetesi Bölge Buluşmaları Gaziantep'te Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hürriyet Gazetesi Bölge Buluşmaları Gaziantep'te Yapıldı

Hürriyet Gazetesi Bölge Buluşmaları Gaziantep\'te Yapıldı

Hürriyet Gazetesi'nin Bölge Buluşmaları'nın Eylül ayı toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi.

25.09.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Gazetesi'nin Bölge Buluşmaları'nın Eylül ayı toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi. Hürriyet Dünyası'nın anlatıldığı ve Kırmızı Kent Reklam Yarışması'nı kazananların ödüllendirildiği buluşmaya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, medyanın tenkitin yanı sıra güzellikleri takdir, tebrik ve teşvik etmesi gerektiğini ifade etti.

Turizmde hareketliliği amaçlayan Kırmızı Kent Reklam Yarışması kapsamında gerçekleştirilen Hürriyet Gazetesi Bölge Buluşmaları toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fatih Çekirge, Hürriyet Reklam Direktörü Gönül Birkiye, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Hürriyet Ankara İdari Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

ÇEKİRGE: ŞEHİRLER KÜLTÜRLERİYLE ANILIR

Toplantı öncesi verilen yemekte misafirlere konuşan Hürriyet Yayın Direktörü Fatih Çekirge, Hürriyet'in sadece basılı gazete olmaktan çıktığını ve çok büyük bir dünya olduğunu ifade ederek, "Artık yeni bir gözlük taktık. Böylece Anadolu'da çok büyük mucizeler gördük. Şehirler kültürleriyle anılır. 7 milyar dolar ihracat yapan Gaziantep'te çok lezzetli hayat hikayeleri duyuyorum. Burada herkes bir başarı hikayesi yazabiliyor" dedi.

MÜFTÜOĞLU: GAZİANTEP MUTFAĞI MARKA OLDU

Çekirge'nin ardından söz alan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ise Gaziantep mutfağının marka haline geldiğini iade ederken, büyük bir aile olarak tanımladığı Hürriyet ile birlikte geniş kitlelere ulaştığını ve sağlıkla ilgili gelişmeleri gazete aracılığıyla insanlara anlatma fırsatı bulduğunu kaydetti.

BERBEROĞLU: DİJİTAL ANLAYIŞI DAHA İLERİLERE TAŞIDIK

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, basılı gazetedeki gücünü koruyan Hürriyet'in dijital anlayışı da tablet ve cep telefonu uygulamaları ile ilerilere taşıdığını ifade ederek, "Çok yakın zamanda aslında bu kentte markayı bir yerden bir yere taşıyoruz. Kağıtta çok güçlüyüz, gücümüzü hala koruyoruz. Ancak gelişen teknoloji yayıncılık anlayışını belirli coğrafyanın dışına taşıdı. Dijital anlayışı cep telefonları ve tabletlere girerek daha ilerilere taşıdık" dedi.

Berberboğlu, Gaziantep'in 10 yıl önce 3 bin 687 markaya sahip bir kent olduğunu ancak geçen süreçte tüm kurumların işbirliği ile Gaziantep'i marka kent haline dönüştürüldüğünü anlattı.

GÜZELBEY: HÜRRİYET VİZYONUMUZU TANITMALI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise konuşmasında Gaziantep'te yapılan çalışmaları anlattı. Gaziantep'in; fıstık, baklava ve mutfağı ile ibaret olmadığını yaptıkları çalışmalar ile kabuğunu kıran kentte geçmiş ile geleceğin birleştiğini ifade eden Asım Güzelbey, "Tarihi ve kültürel kimliğin ortaya çıkarıldığı Gaziantep kendisine hep yeni hedefler koyuyor. 14 müzesi ile 2 bin 500 tarihi eser restarosyonu, kentsel dönüşümü, muhteşem parklarıyla burası gezilip görülecek şehir konumuna geldi ve önünde hedefleri de var. Bu hedeflerin başında bu şehrin turizm potansiyelinin artırılmasıdır. Burası dünyanın en önemli nehir turizminin yapılacağı şehir olabilir. Bunla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Yakında insanlar dünyanın her yerinden buraya gelecekler buranın lezzetli yemeklerini yiyecek, müzeleri gezecek, modern ve tarihi dokuyu dolaştıktan sonra Fırat nehrine gidecek ve nehir gemileriyle tur yapacaklar. Ama bu tur diğerlerinden farklı, tarihin içinde gezerek turu tamamlayacaklar. Gaziantep olarak hedefler büyük, kendimizi Avrupa kentleriyle yarışıyor hatta onlardan bir adım önde görüyoruz. Bu şehirde ortak akıl ve konsensüs var. Gaziantep'in geleceği çok iyi. Böyle bir toplantının yapılması çok önemli bundan dolayı Hürriyet Gazetesi'ne teşekkür ediyoruz. Hürriyet Gazetesi'nin kentin vizyonun tanıtımı noktasında da desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

BİRKİYE: 360 DERECE REKLAMCILIK BAŞLADI

Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü Gönül Birkiye ise yenilenen Hürriyet Dünyası ile her gün 1,6 milyon insana ulaşıldığını ve yoğun içerik ile birlikte 360 derece reklamcılığı başlattıklarını ifade etti. Farklı içerik ve yayınlar ile Hürriyet internet sitesine günde 1,8 milyon insanın ulaştığını anlatan Birkiye, "Her gün 6,5 milyon insanın yolu Hürriyet Dünyası'ndan geçiyor. 2015 yılında hedefimiz 10 milyon kişiye ulaşmak" dedi.

ULUSOY: ÜLKEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYORSUNUZ

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise Hürriyet Gazetesi'nin yaptığı etkinliğin önemli olduğunu ifade etti. Bölge buluşmaları ile ülkenin birbirine bağlandığını anlatan Ulusoy, "Ülkeyi birbirine bağlıyorsunuz, birbirine sevdiriyorsunuz. Bunun devamını da gösterin. Her açılan iş şiddet ve terörden arındırılmış ortam yaratır. Bu şiddet ve terör ortamından arındırılmaya yönelik çalışmalara ortak olmamız lazım" diye konuştu.

ÇELİK: TENKİTİ DE YAPALIM TAKDİRİ DE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Hürriyet Gazetesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'nin genç nüfusu ile önemli bir ülke olduğuna değinen Çelik, 27 AB ülkesinin ekonomik anlamda büyüyemediğini, Türkiye'nin ise yılın ilk yarısındaki büyüme oranının 4,4 olduğunu ifade etti. Ekonomide tek sorunun cari açık olduğunu ve bunla ilgili tedbirleri aldıklarını anlatan Hüseyin Çelik, "Cumhuriyet'in kuruluşundan 2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen doğrudan yatırım sermayesi 19 milyar dolardır. 2002'den 2012 sonuna kadar Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırım sermaye miktarı 120 milyar dolar oldu. Bu Türkiye'nin dünyadaki konumunu göstermesi bakımından önemli bir veridir. Hiçbir problem yok, derdimiz yok demiyoruz bakın son zamanlarda daha çok hissediyorsunuz, kalkınmada olan Brezilya, Türkiye, Rusya ve Hindistan'da bazı sıkıntılar başladı. Fakat bu sıkıntıyı en rahat atlatacak olan yine biziz" dedi.

Gaziantep'in 7 milyar doları aşan ihracat yapan bir kent olduğunu anlatan Hüseyin Çelik, 2023 yılında bu rakamın 30 milyar dolara çıkacağını ifade etti. Gaziantep'in menfaatleri doğrultusunda herkesin el ele verdiğini anlatan Çelik, kentte reel işsizlik bulunmadığını iş beğenmeme sorununun hakim olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Gaziantep'te reel işsizlik yok, iş beğenmeyenler var. İnsanlar maalesef 'devlet işi istiyorum' veya 'belediyeye alsın' diyorlar. Son zamanlarda gelenlere; 'sen iş mi, maaş mı istiyorsun' diyorum. Herkes masa başı iş istiyor. Van'da bir söz vardır; 'sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa' diye, kimse inek sağmaya talip değil, herkes süt içmeye talip. Herkes beyaz yakaya talip. Organize Sanayi Bölgesi'ni dolaşın her fabrikanın kapısında 'eleman aranıyor' ilanları görürsünüz. İş beğenmemek had safhada ve bunun aşılması gerekiyor."

Medyanın eleştiri hakkı bulunduğunu ancak takdir ve teşvik noktasında da duyarlı olmasını isteyen Çelik sözlerini şöyle tamamladı:

"Medyadan isteğimiz güzellikleri takdir, tebrik ve teşvik edelim. Eğri, yanlış varsa düzeltilmesi için gösterelim. Medyacılar ile siyasetçilerin anlaşmadığı nokta; dost yüzünüze ayna tutandır medya yüzümüze düz ayna değil çukur ayna tutuyor. Eleştiri medyanın özüdür. Eleştiri olmazsa daha iyi bulunamaz. Tenkit ettiğimiz gibi tebrik ve teşvik etmeyi de bilmeliyiz. Siyasetçi tarih yapar, gazeteci tarihi yazar. Yapılmayanı yazma ama yapıldıysa yaz. Daha iyi yazılması için katkı sunalım."

AK Partili Hüseyin Çelik konuşmasının ardından Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir'in moderatörlüğünde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Toplantıda ayarıca Kırmızı Kent reklam yarışmasında birinciliği kazanan Yalçın Beydilli ile Erkan Albayrak'a ödüllerini de AK Partili Hüseyin Çelik ile TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy birlikte verdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hürriyet Gazetesi Bölge Buluşmaları Gaziantep'te Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement