Hüsamettin Artan, Aydınspor 1923 Kulübü'nün Başkanlığına Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Hüsamettin Artan, Aydınspor 1923 Kulübü'nün Başkanlığına Aday Oldu

Hüsamettin Artan, Aydınspor 1923 Kulübü\'nün Başkanlığına Aday Oldu

Artan: "Armamızı düştüğü yerden kaldırıyoruz""Aydınspor'u tüm şehrin ortak paydasında buluşturacağımıza inandığım için adayım""Mevcut yönetimden kimse sorumluluk almıyor"AYDIN, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'u geçtiğimiz sezon 16. sırada tamamlayarak 3.

29.06.2017 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artan: "Armamızı düştüğü yerden kaldırıyoruz"

"Aydın spor'u tüm şehrin ortak paydasında buluşturacağımıza inandığım için adayım"

"Mevcut yönetimden kimse sorumluluk almıyor"

AYDIN,

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'u geçtiğimiz sezon 16. sırada tamamlayarak 3. Lig'e düşen ve zor dönemlerden geçen Aydınspor 1923'te Hüsamettin Artan başkanlığa aday oldu.

Camianın kötü yolda olduğunu ve yönetimden kimsenin sorumluluk almadığını söyleyen Artan, "Son yıllarda Aydınspor, halkın değil belirli bir zümrenin tekelindeymiş gibi görüntü vermiştir. Kulübün, siyasi emellerin uzantısı gibi algılanması ve buna bağlı olarak sahiplenenlerin gün geçtikçe azalması Aydınspor'un marka değerinin düşmesini de beraberinde getirmiştir. Marka değeri düşen Aydınspor da maalesef geçtiğimiz sezon 3. Lig'e düşmüştür" dedi.

Aydınspor 1923'ün 3. Lig'e düşmesinin ardından 2 ay geçmesine rağmen hiçbir yöneticinin istifa etmediğini ve Aydın halkından özür dilemediğini söyleyen Hüsamettin Artan, "Bu noktada, şehirde Aydınspor algısının daha da düşmesini engellemek, 'Aydınspor 2 yıl içinde amatöre düşer, kulüp kapısına kilit vurulur' şayialarından kulübü kurtarmak adına 'Aydınspor Aydınlılarındır', 'Aydınspor bu şehrin markası ve aynasıdır', 'Armamızı düştüğü yerden kaldırıyoruz' ortak paydasında bir çıkışla sürdürülebilir büyük Aydınspor projesini hazırlayıp kurumsal bir Aydınspor için ortaya çıkmış bulunmaktayız" açıklamasında bulundu ve kulüp başkanlığına adaylığını resmen açıkladı.

Adaylık gerekçelerini açıklayan Artan, "Bu şehrin yönetim kademesinin en üstünde olan Sayın Valimizi, çeşitli partilere mensup milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, her türlü siyasi görüşe mensup iş adamlarımızı, sivil toplum örgütü liderlerimizi, esnaflarımızı ve spor camiamızı Aydınspor ortak paydasında buluşturacağımıza inandığım için adayım. Ben inanıyorum ki bugün için Aydınspor'un en çok ihtiyaç duyduğu şey camiada birlik beraberliğin sağlanması ve şehrin Aydınspor için kenetlenmesidir" şeklinde konuştu.

Göreve layık görüldükleri takdirde şehir yönetiminde söz sahibi olan herkesin Aydınspor yönetiminin kendilerine bir önceki yönetimlerden daha yakın ve samimi olduğunu hissedeceklerini söyleyen Hüsamettin Artan, genel kuruldan yetkiyi alırlarsa, 2 gün içinde takım teknik heyeti ile 5 futbolcu transferini yapıp imzaları atacaklarının sözünü verdi. Artan, "Büyük Aydınspor taraftarının o anlamlı sloganı gibi bizde "Bu şehirde aşk 09 harflidir" diyerek "kurumsal ve sürdürülebilir Aydınspor" için yönetim ilkelerimizi belirledik" dedi. Hüsamettin Artan tarafından açıklanan yönetim ilkeleri şu şekilde:

"1-Aydınspor gelir gider bilançosu 3 ayda bir Aydınspor 1923 resmi internet sayfasından yayınlanacaktır. Kulüple ile ilgili gelişmelerde kamuoyu bilgilendirmesi şeklinde haftalık ve aylık olarak internet sitesi ve basın açıklaması şeklinde yapılacaktır.

2-Kulüp üyesi olan ve kulüp üyeliği devam eden herkes dilediği zaman kulübe gelip, bir yönetici nezaretinde her türlü bilgiyi alma ve istediği belgeyi görme hakkına sahip olacaktır.

3-Aydınspor 1923 kulübü siyaset üstü bir yaklaşımla yönetilecek, şehrin yönetimsel dinamiği olan kişi ve kurumların desteğini alabilmek için herkesle ve her kesimle iş birliği içinde olunacaktır.

4-Kulüp içinde gerek takım kurulurken, gerekse kulüp yönetilirken ayrımcılığa göz yumulmayacak, "hak eden her zaman kulüpten hakkını adilce alacaktır."

5-Yönetime geldiğimiz ilk yıl Aydınspor üye sayısını 1000(bin) e çıkararak kulübe katılımı ve aidiyet duygusunu arttıracağız. Kulübe üye seçimini; taraftar temsilcileri, İş adamları, Sivil Toplum Örgütü Başkanları, Aydın Amatör Spor Kulüp temsilcileri, basın mensupları, Esnaf Temsilcileri ile yapacağımız istişare toplantılarındaki katılımlara ve katkılara göre yapacağız.

Ayrıca bu istişare toplantılarını düzenli ortak akıl toplantılarına dönüştürerek  "Sürdürülebilir Bir Aydınspor için kurumsallaşma" çalışmalarına önem vereceğiz.

6-Aydınspor 1923'ün  Ankara ve TFF nezdinde güçlü bir lobisinin oluşturulması için lobi faaliyetlerini aralıksız sürdüreceğiz ve düzenli kurumsal ziyaretleri sürekli hale getireceğiz.

7-Aydınspor 1923 Spor tesisleri için arsa temini, proje hazırlama ve gelir getirici tesislerin yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve yerel yönetimler nezdinde girişimlere hemen başlayıp, şehrimize yakışan bir stadyum içinde gerekirse  Ankara'ya Aydın'dan taraftarlarımızla bir çıkarma yapacağız.

8-Yönetim hedefimiz Aydınspor 1923 profesyonel kadrosunun %50'sinin kendi alt yapısından yetişen çocuklardan oluşmasıdır. Bunu sağlamak için alt yapı atağına başlayıp, Aydın ve Türkiye genelinde  U kategorisinde ki genç yetenekleri izleyecek scout sistemini kurup, bu sistemde ön plana çıkan yetenekleri Aydınspor alt yapısına kazandıracağız. Ayrıca bu sezon Aydınspor alt yapısına 2 adet 25 kişilik lüx takım minibüsü alıp, şoförü ile alt yapının hizmetine sunacağız. Ayrıca A takım içinde 1 takım otobüsü bu sezon başı kulübe alınıp, giydirilip 1 hafta süreyle kent meydanın da görücüye çıkarılacaktır.

9-Aydınspor 1923 kesin ve kesin bu sezon 3. Lig'de misafir olacaktır. Takımı bu sezon şampiyon yapamadığımız takdirde "borcu yoktur" yazısı ile birlikte lafı evelemeden gevelemeden kulübü genel kurulda bizden sonraki taliplilere teslim edeceğiz"

Yönetiminin gelir projesi hakkında da bilgi veren Artan, "Aydınspor 1923 yönetimine seçilebilirsek 7 milyonluk bir gelir projesi hayata geçirerek hem borçları sıfırlayıp, hem de takımı şampiyon yapacağız" dedi.

Hüsamettin Artan, duyurusunun sonunda gelir kalemlerini de açıkladı. Artan yönetiminin gelir kalemleri şu şekilde:

"1-Yönetim Kurulu Bşkanı ve Yönetim Kurulu üye katkıları; 1,5 Milyon TL. Yönetim Kurulumuz ilk etapta lazım olacak 1,5 milyon TL nakit döngüyü sağlayacaktır.

2- İddia gelirleri; 1,3 MİLYON TL. 26 galibiyet x ortalama 50 bin TL= 1,3 Milyon TL'dir.

3-SAHA İÇİ PANO REKLAM GELİRLERİ: 800 BİN TL. Saha içine ortalama olarak 500x100 cm ebadında 80 adet pano reklamı konabilmektedir. 80x10bin=800bin TL'dir.

4- KOMBİNE SATIŞI: 1 MİLYON TL. Yönetimimiz 5 bin adet kombineyi 200TL olarak satmayı hedeflemektedir.

5-EŞYA PİYANGOSU: 650 BİN TL. Yönetimimiz 15 bin adet eşya piyangosu biletini 50TL'den satmayı hedeflemektedir. 100 bin TL hediye verilerek  buradan 650 bin TL kazanç elde edilecektir.

6-FORMA REKLAM GELİRİ: 950 BİN TL

Forma Önü: 500 bin TL

Forma sırtı: 250 Bin TL

Forma Spor Toto: 200 Bin TL

7- AYDINSPOR GECESİ 2 ADET (ARALIK 2017-NİSAN 2018)=200 BİN TL

8-AYDINSPOR STADYUM ŞEHİR KONSERİ= 300 BİN TL

9-TRİBÜN BİLET GELİRLERİ İLE ÜYE AİDAT GELİRLERİ: 300 BİN TL. Tribün bilet gelirinin büyük bir kısmını kombine satışlarımızdan elde edeceğimiz için biletleri 1 TL yapmayı düşünmekteyiz. Bunun için gişe gelirini sezon boyu  60 bin TL olarak öngördük.

Üye aidatlarına gelince; 1000 üye x 240TL= 240 Bin TL'dir.

Gelir kalemlerimiz toplandığında 7 milyon TL bütçe elde edilmektedir. Bu bütçenin gerçekleşme yada sapma oranı (+)(-) 1 Milyon TL'dir. Bunun dışındaki gerçekleşmeleri başarısızlık olarak sayıyoruz. Sezon boyunca bütçe gideri olarak 4 milyon TL öngörüyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hüsamettin Artan, Aydınspor 1923 Kulübü'nün Başkanlığına Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement