Hüseyin Acırgan Anısına "EVLADI Fatihan İftarı" - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Acırgan Anısına "EVLADI Fatihan İftarı"

Hüseyin Acırgan Anısına "EVLADI Fatihan İftarı"

Küçükbay A.Ş. Orkide Yağları'nın Ege Bölgesi'nde en büyük bayilerinden Acırgan Gıda şirketinin Genel Müdürü merhum Hüseyin Acırgan vefatının ardından Evladı Fatihan iftarı ile anıldı.

25.06.2016 15:48  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sevilen işadamı merhum Hüseyin Acırgan'ın hatırasına gerçekleşen Evladı Fatihan iftarını Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu düzenledi. Sağlığında Kosova Rumeli Dernek Yöneticiliği yapan Hüseyin Acırgan adına Kaynaklar'da tarihi bin yıllık Çınar'ın altında organize edilen ve yoğun katılımın olduğu mevlid ve iftar programı Kuran tilavetiyle başladı.

İftar programına İzmir Vali yardımcısı Fatih Damatlar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Romanya İzmir Başkonsolosu Miora Ştefan, eski Buca Belediye Başkanlarından Cemil Şeboy, Ercan Tatı, eski Şakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, MHP İzmir eski Milletvekilleri, Aslan Savaşan, Murat Koç, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Buca Esnaf Odası Başkanı Turgut Yazgan, Konak Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan vekili Ömür Şanlı, Buca Baptist Kilisesi Pastör'ü Ertan Çevik, eski Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan ve çok sayıda dernek başkanı, temsilcileri ile merhum Hüseyin Acırgan'ın ailesi yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Uluslararası Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, "Balkan Rumeli insanları devletçi yapısı ile devletinin hizmetinde, siyaset üstü duruşlarını bozmadan büyük ve lider bir Türkiye hayaliyle hizmet etmeye devam ediyor. Farklı din, dil, ırktan ve farklı siyasi partili üst düzey katılım bizleri çok memnun etti. Merhum Hüseyin Acırgan abimizin acısı henüz çok sıcak, bizler kendisinden razıydık Mevla'm onu Cennet'ine alsın" dedi. Merhum Hüseyin AcırganIın oğlu Onur Acırgan ise Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu'nun ince davranışından dolayı mutlu olduklarını belirterek "Babam için bizleri bir araya getiren ve bu iftarı düzenleyen, Federasyon Başkanımız Ekrem Selimler'e, ailemiz adına teşekkür ediyorum. Allah tüm katılan dostlarımızdan razı olsun" dedi.

Evladı Fatihan İftarı Nedir?

Osmanlı İmparatorluğu'nda Balkanlar'ın fethine katılan beylerin, fatihlerin soyundan gelenlere verilen addır. O dönemden bugüne kadar Balkan Türkleri için bu tabir de kullanılır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hüseyin Acırgan Anısına 'EVLADI Fatihan İftarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement