Hüsn-i Cihan Spor Kompleksi'nin Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Spor

Hüsn-i Cihan Spor Kompleksi'nin Açılışı Yapıldı

Hüsn-i Cihan Spor Kompleksi\'nin Açılışı Yapıldı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından Fidanlık ve Sosyal Tesisleri'nde yaptırılan spor kompleksi hizmete açıldı.

27.06.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Fidanlık ve Sosyal Tesisleri'nde 70 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Hüsn-i Cihan Spor Kompleksi açılışı yapıldı.

Açılış törenine çok sayıda yurttaşın yanı sıra, Yenişehir Belediye Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş, Bağlar, Kayapınar, Sur, Kocaköy, il, ilçe yöneticileri, STK temsilcileri, Sivas Spor Oyuncusu Burhan Eşer, Spor camiası temsilcileri ve Hüsnü Ablay ve Cihan Deniz'in anne ve babası katıldı.

Açılış konuşmasını ilk Eş başkan Ülkü Baytaş yaptı. Sporun şiddetten arındırmış halkların ortak değerlerini temsil etmesi gerektiğini vurgulayan Baytaş, "Tarihsel olarak spor; barışı ve kardeşliği süregelmektedir. Günümüz toplumlarında ise sporun bu evrensel ilkesinden bahsedilerek spor; tarihi sistemler ve iktidarlar tarafından kitleleri hedefleri doğrultusunda yönlendirme aracı haline getirilmiştir. Kapitalizmin spor üzerinden yarattığı kişilik, toplumsal değerlere yabancılaştırılmıştır. Kürt sorununun çözümü için emek ve demokrasi güçlerinin yürüttüğü özgürlük mücadelesinin bastırılması için sporda milliyetçi argüman ve söylemler kullanılarak şiddet adeta körüklenmiştir. Kültür ve sanata olduğu gibi spor alanının da içi boşaltılarak yozlaştırılmıştır. Spor, şiddetten arındırmış halkların ortak değerlerini temsil eder. Toplumsal barışı ve birlikteliği geliştiren bir alan olarak yeniden örgütleyeceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Hüsn-i Cihan Spor Kompleksi'nin Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement