Huzurevi Sakini Öğretmen Çiftin Gözü 24 Kasım'da Yollarda - Son Dakika
Güncel

Huzurevi Sakini Öğretmen Çiftin Gözü 24 Kasım'da Yollarda

Edirne'de 77 yaşındaki emekli öğretmen Sedat Seyyar, meslektaşı da olan eşiyle kaldığı huzurevinde özlem duyduğu öğretmenlik yıllarını hatırlatacak öğrencilerinin yolunu gözlüyor.

23.11.2017 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN ŞAHİN - Edirne'de 77 yaşındaki emekli öğretmen Sedat Seyyar, meslektaşı da olan eşiyle kaldığı huzurevinde özlem duyduğu öğretmenlik yıllarını hatırlatacak öğrencilerinin yolunu gözlüyor.

Öğretmenliğe 1960 yılında Konya'da başlayan Seyyar'ın, çeşitli illerde görev yaptıktan sonra Edirne'ye tayini çıktı. Meslektaşı Mualla Seyyar ile evlendikten sonra serhat şehrinde öğrenci yetiştirmeye devam eden çift, emekli olduktan sonra geçen yıl huzurevine yerleşti.

Seyyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca severek yaptığı mesleğini, yaşının ilerlemesine rağmen özlediğini belirtti.

Dünyaya yeniden gelse yine öğretmen olmak isteyeceğini belirten Seyyar, görev yaptığı okullar ve öğrencilerine özlem duyduğunu ifade etti.

Öğretmenler Günü dolayısıyla farklı bir heyecan yaşadığını anlatan Seyyar, "Öğretmenler Günü'nde en çok öğrencilerimin bağrışlarını, çığlıklarını, birbirleriyle oynarken çıkardıkları gürültüyü özlüyorum. Bu beni çok duygulandırıyor." dedi.

Öğretmenliğin insan sevgisiyle başladığını, öğrenci yetiştirmenin insana büyük mutluluk verdiğini ifade eden Seyyar, mesleğin her zaman saygınlığını koruduğunu vurguladı.

Seyyar, "Benim de öğretmenim var. Yıllar önce çarşıya çıkmıştım, 30 yıl sonra öğretmenimi gördüm. Alışveriş yapıyordu, sesimi duyunca 'Bu Sedat'ın sesi dedi' sarıldık, ağlaştık. Aklıma geldikçe hala o heyecanı yaşıyorum. Öğretmenler öğrencilerini unutmuyor." dedi.

Seyyar, her yıl Öğretmenler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını, bu özel günün çok anlamlı ve güzel geçtiğini vurguladı.

Emekli öğretmenlerin geçmişe özlem duyduğunu ifade eden Seyyar, şöyle devam etti:

"İnsan emekli olunca geçmiş yıllarını çok arıyor. Öğretmenler emekliliğin ilk yıllarında bunalıma girebiliyor. Çünkü öğretmenlik yaptığı okullar, öğrencilerin gürültüleri, bağırışmaları bunlara alışmışsınız. Bunları özlüyorsunuz. Emekli öğretmenlerle bir araya geldiğinizde sürekli hatıralarınızı anlatıyorsunuz. Sonra alışıyorsunuz tabi ki. Hayat devam ediyor, Anılarla avunuyorsunuz."

Sedat öğretmen, eşi Mualla öğretmenin rahatsızlığı nedeniyle konuşamayıp duygularını anlatamasa da onun da öğrencilerini çok özlediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzurevi Sakini Öğretmen Çiftin Gözü 24 Kasım'da Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement