Huzurevi Yangını Aileleri Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Huzurevi Yangını Aileleri Korkuttu

Huzurevi Yangını Aileleri Korkuttu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde, bir kişinin öldüğü, 30 kişinin dumandan etkilendiği yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.

08.08.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde, bir kişinin öldüğü, 30 kişinin dumandan etkilendiği yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme sürüyor. Binada kalan yaşlılardan 32'si geçici olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde konuk edilirken, pek çok yaşlıyı ise olayın ardından yakınları yanlarına aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nin ana binasında ilk belirlemelere göre LCD ekran televizyonun bulunduğu bölümde elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. İlk müdahale, huzurevi personeli tarafından yangın tüpleriyle yapılmasına karşın, alevler söndürülemedi. Yoğun duman binanın üst katlarını etkisi altında aldı. Yaşlılar binadan tahliye edildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri saat 20.52'de alınan yangın ihbarı sonrası, itfaiye ekiplerinin 4 dakika sonra olay yerine ulaşarak yangına müdahale ettiğini açıkladı. Toplam 71 kişinin barındığı bu binadaki yangın saat 21.25'te söndürüldü. Yangına 5 arazöz, 5 AKS aracı, 6 merdivenli itfaiye aracı, 1 kurtarma aracı müdahalede bulundu.

Yoğun dumantan etkilenen ikisi personel 31 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan KOAH hastası 90 yaşındaki Mehmet Baran, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde öldü. Durumu ağır olduğu belirtilen Bülent Alşal ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ve Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi edilenler taburcu oldu. Huzurevi'ndeki yangın çıkan binada kalan yaşlılardan, aralarında taburcu edilenlerin de bulunduğu 32'si ise geçici süreyle kalmak üzere Eşrefpaşa Hastanesi'ne nakledildi. Bu 32 kişinin sağlık durumlarını kontrol altında tutmak ve sürekli kullandıkları ilaçları düzenli verebilmek için Eşrefpaşa Hastanesi'ne nakledildikleri bildirildi. Geçici olarak hastanedeki odalarda barınacak yaşlılar, daha sonra uygun bulunacak yerlere nakledilecek. Hastanedeki yaşlıların yanında huzurevi personeli de refakatçi olarak kaldı.

Öte yandan, huzurevi sakinlerinin bir kısmı, olayı haber alan yakınları tarafından akşam ve sabah saatlerinde geçici olarak buradan alındı. Huzerevindeki bloklarda toplam 230 kişinin barındığı, yangın çıkan binada ise 71 kişinin kaldığı belirtildi. Bu nedenle yangın çıkan blok dışındaki binalarda huzurevi sakinlerinin kalmaya devam ettiği öğrenildi. Yangından psikolojik olarak etkilenin bazı yaşlıların da geçici olarak yakınları tarafından evlerine alındığı belirtildi.

Yangının çıktığı 3'üncü kattaki yemekhane bölümünde itfaiye, iş güvenliği yetkilileri ve polis tarafından inceleme yapıldı. LCD televizyonun olduğu bölümde, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangınla ilgili kesin raporun kısa süre içinde hazırlanması bekleniyor. Yangından etkilenen binanın kısa süre içinde tadilatı da yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yangın haberinin ardından olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu, itfaiye yetkililerinden bilgi aldığı, yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi. Kocaoğlu'nun dumandan etkilenen bir yaşlının yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği de vurgulandı. Başkan Kocaoğlu'na olay yerindeki incelemeleri sırasında İzmir Milletvekili Cemil Şeboy ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eşlik etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Eşrefpaşa Hastanesi'ne giderek burada konuk edilen edilen yaşlıları odalarında ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti. - Bolulu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Huzurevi Yangını Aileleri Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement