Huzuru Hayvancılık İçin Fırsata Dönüştürmek İstiyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Huzuru Hayvancılık İçin Fırsata Dönüştürmek İstiyoruz"

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Kılıç, "İl genelinde bir milyonun üzerinde hayvanımızdan 570 binine destekleme veriyoruz.

20.09.2018 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Kılıç, "İl genelinde bir milyonun üzerinde hayvanımızdan 570 binine destekleme veriyoruz. Bölgede güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından sağlanan huzuru hayvancılık için fırsata dönüştürmek istiyoruz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Anaç Koyun Keçi Destekleme Ödemeleri Bölge Toplantısı 14 ilin katılımıyla Şırnak'ta bir otelde gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, Şırnak'ın anaç koyun, keçi yetiştiriciliğinde ciddi bir potansiyelinin bulunduğunu, güvenlik güçlerinin bölgede başarılı operasyonların ardından hayvancılığa açılan meraların küçükbaş hayvancılığı artıracağını söyledi.

Bundan büyük bir beklentilerinin olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"İl genelinde bir milyonun üzerinde hayvanımızdan 570 binine destekleme veriyoruz. Bölgede güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından sağlanan huzuru hayvancılık için fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bu fırsatı hayvanlara vereceğimiz destekle yetiştiricilerimize ülke ve bölge ekonomisine katkısının ciddi manada olacağını öngörüyoruz."

Bu yılki anaç koyun, keçi desteklemeleri ile ilgili çalışmaların başladığını aktaran Kılıç, vatandaşların destekten faydalanabilmek için koyun, keçi birliklerine müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Tarım ve Orman Bakanlığında görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Bilgehan Özen de yaptığı sunumda, Şırnak bölgesinin küçükbaş hayvancılığı için çok uygun olduğunu, güvenlik güçlerinin son bir yıldaki başarılı operasyonların ardından yetiştiricilerin hayvancılığa rağbet gösterdiğini vurguladı.

Özen, meraların ıslahı ve bölgenin terörden temizlenmesinin ardından koyun ve keçi yetiştiriciliğine dönülmesiyle desteklerin daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

Huzuru Hayvancılık İçin Fırsata Dönüştürmek İstiyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Huzuru Hayvancılık İçin Fırsata Dönüştürmek İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement