Hz. Mevlana'nın Öğretisi ve Uluslararası Etkileri" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Hz. Mevlana'nın Öğretisi ve Uluslararası Etkileri" Konferansı

"Hz. Mevlana'nın Öğretisi ve Uluslararası Etkileri" konulu konferans, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nde gerçekleştirildi.

16.12.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Hz. Mevlana'nın Öğretisi ve Uluslararası Etkileri" konulu konferans, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nde gerçekleştirildi.

"İdil Ural Bölgesinde Tasavvuf" konulu konuşma yapan ve kendisi de bir Kazan Tatarı olan Prof. Dr. Elfine Sibgatullina, Kazan Tatarlarının Müslüman olma süreçleriyle ilgili bilgi paylaştı.

Bölgede 922 yılından beri İslam'la beraber tasavvufun da devam ettiğini söyleyen Sibgatullina, bunun Orta Asya'dan geldiğinin altını çizdi.

Sibgatullina, dönemin alimlerinin katkılarını anlatarak, "Hz. Mevlana halen bazı kesimlerce İran şairi olarak biliniyor. Onun tanınması için pek çok akademik çalışma yürütüyoruz" ifadelerine yer verdi. Prof. Dr. Elfine Sibgatullina, Yunus Emre'nin dizilerini okuyarak konuşmasına son verdi.

- Ahiler Tasavvuf geleneğini yaşatıyor

"Tasavvuf ve Anadolu" konulu sunumu yapan İslam Tarihçileri Derneği Başkanı ve Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şeker de konuşmasında Anadolu'daki tasavvufi hareketin İslamlaşma ve Türkleşme üzerindeki rolü ile ilgili bilgi verdi.

Konferans, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Erol Güngör Konferans Salonunda, Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Programa Vali Yardımcısı Fahri Oluk, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ile yerli ve yabancı misafirler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hz. Mevlana'nın Öğretisi ve Uluslararası Etkileri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement