Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları üyeleri, Hz.

15.09.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları üyeleri, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi, ABD ve İsrail bayrağı yakarak protesto etti.

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Fevzi Kılınç, Hükümet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, filmin Müslümanlara doğrudan hakaret içeren provokatif bir eylem olduğunu söyledi.

Hristiyan ve Yahudi dünyasının her gün yeni bir skandala imza attığını belirten Kılınç, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürler çizildiğini ve Arakan'da olduğu gibi Müslümanların katliama uğradığını ifade etti.

ABD'nin, sözde özgürlükler ülkesi olduğunu ve Müslümanların din hürriyetini garanti altına almayıp "terörist" gibi gösterdiğini dile getiren Kılınç, "Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. Amerika, İslam coğrafyası ve mazlum halklardan özür dilemelidir. Filmin gösterimi durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, dövizler eşliğinde ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atan parti üyeleri, her iki ülkenin bayraklarını ateşe verdi.

Grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement